İstanbul Okan Üniversitesi

OKAN'LI OLMAK

MENU

Diş Hekimliği Fakültesi

test1

Diş Hekimliği Fakültesi
Bedirhan Dökülmez

Merhaba ben Bedirhan, Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisiyim. Lisedeyken sağlıkla ilgili bir alan okumak istiyordum. Sağlık programları içinde kendimi en iyi ifade edecek mesleğin diş hekimliği olduğunu fark ettim. Sıkı ve planlı bir çalışmayla sınavdan iyi bir sonuçla çıktım. Tercih listeme nitelikli bulduğum tüm diş hekimliği programlarını yazdım. Listemde ilk sıralarda o sene yeni açılan Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Programı’na da yer verdim. Fakülte yeni açılmasına rağmen Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne ve Türkiye’nin bu alanda çok bilinen hocalarından oluşan akademik kadroya sahipti. Diş Hekimliği Fakültesi öğrencisinin uygulama yapacağı hastaneye sahip olmasının değerini şimdi çok daha iyi anlıyorum.

Ben ve dönem arkadaşlarım Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Bölümü’nün ilk öğrencileriyiz ve ilk mezunları olacağız. Üniversiteye kayda geldiğimiz ilk gün bizi bizzat karşılayan ve her birimizi tüm özellikleriyle tanıyan çok sevgili Dekanımız Prof. Dr. Işıl Küçükay ve her biri gerçekten çok değerli hocalarımız ve diş hekimliği öğrencileri olarak giderek büyüyen bir aileyiz.

5 yıl sürecek eğitimimizin ilk iki yılında teorik ve pratik temel tıp bilimleri dersleri ve temel diş hekimliği dersleriyle, klinik öncesi laboratuvar eğitimini Tuzla Kampüsümüzde aldık. Üniversite öğrenciliğinin tadını çıkaracağımız gerçek bir kampüste olduğumuz için şanslıyız. Kampüs hayatı sayesinde üniversitenin bana sağladığı en büyük kazanımlardan biri Türkiye’nin dört bir yanından gelen farklı bölümlerden harika arkadaşlarım oldu.

Üçüncü sınıftan itibaren teorik derslerimiz ve hasta başı klinik eğitimimizi ise kendi hastanemizde, Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Eğitim ve Uygulama Hastanesi’nde sürdürüyoruz. Preklinik eğitimimiz süresince “Manipülasyon” ve “Simülasyon” laboratuvarlarımızda 60 öğrenci aynı anda eğitim görebilme olanağına sahibiz. Eğitmen masasındaki kamera aracılığıyla hocalarımızın pratik uygulamalarını kişisel monitörlerimizden eş zamanlı olarak izleyebiliyoruz. Tüm laboratuvarlarımız son teknolojiye sahip. Türkiye’de ilk kez bizim hastanemizde enfeksiyon kontrolü amacıyla kullanılan teknolojik su dezenfeksiyon sistemi, bizlerin hastaların hocalarımızın ve tüm diğer çalışanların güvenliğine büyük katkı sağlamakta.

Ben üniversitenin Türk Diş Hekimleri Birliği’nin öğrenci temsilcisiyim. Bu sayede de farklı kazanımlar elde ediyorum. Zaman zaman bilgi ve becerilerimdeki farklılıklar beni mutlu ediyor ve “İyi ki Okan’ı seçmişim” diyorum. Bu farklılığı elbette hocalarımız sağlıyor. Tüm hocalarımızın özelliklerini tek tek yazmaya kalksam sayfalar tutacaktır.

Üniversitemizin başka bir özelliği de çalışan öğrenci uygulaması; Aday İlişkileri, Mali İşler, Kurumsal İletişim, Öğrenci İşleri Müdürlüğü’nde, kütüphanelerde, fakültelerde çalışıp harçlığımızı kazanabiliyoruz. İki yıldır tercih döneminde Aday İlişkileri Müdürlüğü’nde çalışıyorum. Bu sayede yeni arkadaşlıklar edindim, çok farklı şeyler öğrendim. Bu işin beni gerçekten geliştirdiğini düşünüyorum.

Üniversite sınavına hazırlanan arkadaşlar özellikle sağlık alanında bir bölüm düşünüyorsanız tercih listenizde yer vereceğiniz üniversiteleri gezmeden, hocalarıyla tanışmadan karar vermeyin. Diş Hekimliği Bölümü’nü seçmek isteyen herkese Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’ni birinci sıraya yazmalarını öneririm.

OKANLI OLMAK

Okanlı olmak öncelikle iyi insan olmaktır; değerleri olan, ülkesine ve dünyaya karşı sorumluluklarının farkında olan özgür bireyler olarak hayata hazırlanıyoruz. Günümüz koşullarında İngilizce bilmek şart. Biz dilersek İngilizceyi Miami’de Okan International University’de öğrenme şansına sahibiz. Sadece İngilizce bilmenin yetmediği dünyamızda Çince, Rusça, Arapça dillerinden birini ikinci dil olarak öğrenebiliyoruz. Türkiye’de ilk kez bizim üniversitemizde gerçekleştirilen Girişimcilik Dersleri’yle kendi alanında bir numara olmuş sektör liderlerinden nasıl başardıklarını öğreniyoruz. CO-OP Programı ile staj uygulamalarından farklı olarak yüzlerce şirketle anlaşması olan üniversitemiz, bizleri uygun şirketlere yerleştirerek bir dönemimizi uygulamayla geçirmemizi sağlıyor. Bu sayede iş yaşamına başlamadan kariyerimizin temellerini atmış oluyoruz. Mezun olabilmemiz için sadece kendi derslerimizden başarılı olmamız yetmiyor aynı zamanda Kariyer ve Yaşam Programı’nda da başarılı olmamız gerekiyor. Bu program sayesinde gelecekteki kariyerimiz için hazırlıklarımızı tamamlıyor, kendimizi sosyal kültürel sportif alanlarda geliştiriyoruz. Özellikle HappyLife Programı’yla tangodan masa tenisine, yüzmeden satranca çok geniş bir yelpazede kendimizi gerçekleştirebiliyoruz. Bizden yana olan üniversitemiz, çift anadal ve yan dal programlarına bizi teşvik ediyor, bu programlar için ayrıca ücret talep etmiyor. Burslarımız da karşılıksız ve kesintisiz.

DÜNYA ÖLÇEĞİNDE YEŞİL KAMPÜS

Günlük hayatımızın büyük bölümünü kampüste geçiriyoruz. Bu nedenle bir öğrenci için kampüs olanakları çok önemli. Ana yerleşkemiz olan Tuzla Kampüsü 160 bin metrekarelik bir alana kurulu. 24 saat yaşayan yeşil kampüsümüzde; çimlerde uzanırken onlarca farklı çiçeğin renkleriyle büyüleniyor, göldeki kuğuları izleyip ağaçlardan meyve toplayabiliyoruz.

Kampüs içinde 1500 kişilik modern yurt binalarımızda farklı konaklama seçeneklerine sahibiz. Kampüsümüzde kapalı spor salonu, yüzme havuzu, fitness, squash salonu, pilates ve aerobik stüdyoları, tenis kortları, halı saha ve basketbol sahalarımız bulunuyor. Ayrıca kampüsteki yemekhane, restoran ve kafelerde her bütçeye uygun yiyecek bulma şansına sahibiz. Marketten kuaföre, tüm ihtiyaçların düşünüldüğü bir kampüste yaşıyoruz. Oyun ve sinema salonumuz sayesinde eğlenceli zaman geçiriyoruz.

Bir üniversitenin en önemli yapı taşlarından birisi de kütüphanedir. Kütüphanemizde binlerce basılı ve dijital yayın sayesinde araştırmalarımızı ve ödevlerimizi daha nitelikli yapabiliyoruz. İlgimizi çeken öğrenci topluluğuna katılabiliyor, aynı zamanda kendi topluluğumuzu da kurabiliyoruz.

Kampüsümüz Sabiha Gökçen Havalimanı’na 5 dakikalık uzaklıkta. İstanbul gibi trafiğin çok büyük problem olduğu bir şehirde hem İstanbul’un tüm olanaklarından faydalanıyor hem de şehrin karmaşasından uzakta kalabiliyoruz. İstanbul üniversite eğitimi almak için farklı fırsatları içinde taşıyor. İstanbul’da hem üniversite okuyoruz hem de İstanbul’u okuyoruz. Okan Üniversitesi öğrencileri olarak mezun olduğumuzda sadece bir diploma elde etmiyoruz. Kendi alanımızda uzmanlaştığımız kadar, entelektüel birikimi olan sosyal bireyler olarak hayata adım atıyoruz. Biz burada bir kültür kazanıyoruz.