Ukrayna’daki Yükseköğretim Kurumlarında Eğitim Gören Öğrencilerin Yatay Geçiş Asil Listesi

20 Nisan 2022

Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Ukrayna’daki yükseköğretim kurumlarında eğitim gören öğrencilerin mevcut belgeleri ile başvuruları değerlendirilmiş olup yatay geçiş yapabilecek asil öğrenci listesi aşağıda yer almaktadır.

Yatay Geçişi Kabul Edilen Yedek Öğrenci Listesi İçin Tıklayınız

Sıralama esasları Yükseköğretim Genel Kurulunun ilgili yazısı ve Üniversitemiz senatosu tarafından belirlenmiş olup, bilgi ve belgelerini ilk seferde doğru ileten öğrencilere öncelik verilmiştir. E-mail ile eksik belgeleri talep edilen veya eksik belgesini ileten öğrenciler yedek listeye alınmıştır. Sistem üzerinde başvurusu olup sonuç listesinde ismi olmayan öğrencilerin yedek liste için ilanı beklemeleri gerekmektedir. Özel öğrenci listesi daha sonra ilan edilecektir, tüm süreçler Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının belirlediği takvime göre yapılmış olup duyuruların takip edilmesi gerekmektedir.

Kayıt hakkı kazanan asil adayların 21-22 Nisan 2022 tarihi mesai bitimine kadar aşağıda belirtilen evraklar ile birlikte kayda gelmeleri gerekmektedir. Evrakların asılları yanında bulunmayan öğrencilerin kayıt işlemleri yapılmayacak ve yedek kayıt için bekleyen öğrenci kaydına geçilecektir. Başvuruda yüklenen belgeler ile kayıt esnasında getirilen belgelerin uyuşmaması durumunda kayıt işlemi tamamlanamayacaktır.

• Nüfus Cüzdanı Fotokopisi
  • 2 Adet Fotoğraf
  • Kayıtlı olduğu üniversiteye giriş yaptığı sınav türüne göre ÖSYS/YKS yerleştirme sonuç belgesi, ÖSYS/YKS sonuç belgesi veya muadil sayılan belgeler
  • Öğrenci Belgesi ve Yeminli Tercüman Türkçe Çevirisi
  • Transkript ve Yeminli Tercüman Türkçe Çevirisi
  • Disiplin Durum Belgesi ve Yeminli Tercüman Türkçe Çevirisi (Öğrenci belgesi veya transkriptte belirtilmiş ise ayrıca belge istenmemektedir.)
  • Lise Diploması
  • Ders İçerikleri
  • E-Devlet Üzerinden Alınacak Hudut Giriş-Çıkış Belgesi
  • Pasaport Aslı ve Fotokopisi (Yurtdışında Okuduğunuz Dönemleri Kapsamalıdır)