Duyurular

Çin Köprüsü Yarışması'nın ev sahibiyiz

06 Temmuz 2021

Çin Köprüsü (Çince: 汉语桥), Çin Dil Eğitimi ve İşbirliği Merkezi olan Hanban tarafından teşvik edilen ve Çince’yi dünyaya tanıtma amacı için gerçekleştirilen, Çince diline hakim olmayı ve Çinlileri dünyaya tanıtmayı amaçlayan yabancı öğrenciler için düzenlenen bir yarışmadır. 2002 başlarından itibaren her yıl düzenlenen Çince dil yarışmalarına dünya çapında 50'den fazla ülkeden 600’den fazla yarışmacı katıldı.

Yarışmanın üç versiyonu vardır: Çin dışındaki üniversite öğrencileri için; Çin dışındaki ortaöğretim öğrencileri için ve Çin'deki eğitim kurumlarına devam eden ancak Çinli olmayan öğrenciler için. İlki 2002 yılında, ikincisi ise 2008 yılında gerçekleşti.

Yarışma, Çin dışındaki Çin Büyükelçiliklerine emanet edildi ve yerel Konfüçyüs Enstitülerinden biri tarafından ev sahipliği yapılmaktadır. Ülkemizdeki dört Konfüçyus Enstitüsü sırayla yarışmaya evsahipliği yapıyor. Bu yıl ev sahipliği yapan İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü en son 2017 yılında ev sahipliği yapmıştır.

Bu yılki etkinlik için, pandemi nedeniyle yarışma çevrimiçi olarak düzenleniyor. Öğrencilerimizin Çin ve Çin dili bilgileri üzerine çevrimiçi bir sınav düzenledik. Ayrıca, şiir okuma, şarkı söyleme, dans etme, kaligrafi gibi Çin dili ve Kültürü üzerine çevrimiçi bir performans sundular. 7. canlı gerçekleşen çevrimiçi etkinlikte, her biri Türkiye ve Çin arasındaki dostluk hakkında Çince konuşma yapacak. Jüri performanslara puan verecek. Birincilik ve ikincilik ödülü olarak final yarışması için Çin'e seyahat etme fırsatı verilecek.

Çin'in Türkiye Büyükelçisi Sn. LIU Shaobing, Kültür Müşaviri Sn. SHI Ruilin, Türkiye'deki Çin Büyükelçiliği, Türkiye'deki Çin programlarındaki öğretmen ve öğrenciler ve diğer ülkelerden kardeş Konfüçyüs Enstitüleri de toplantıya katılacak ve yarışmayı çevrimiçi olarak izleyecekler.

Toplantı bilgileri:
20. Çin Köprüsü Dil Yarışması 2021
Tarih ve saat: 7 Temmuz 2021, 14:00-16:00
ZOOM ID: 897 2675 1449
Parola: bridge2021

İletişim Bilgileri:
Dr. Derya Yurdakul
İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü Türk Direktörü (Türkçe ve İngilizce)
derya.yurdakul@okan.edu.tr
0 (216) 677 16 30 - 2054

Nana WANG
İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü Çinli Direktörü (Çince ve İngilizce)
nana.wang@okan.edu.tr

Beyza Nur Güdürü
İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyüs Enstitüsü Asistanı (Çince ve Türkçe)