Amaçlar

MENU

Uluslararası Çin Dili Konseyi (HANBAN) ve İstanbul Okan Üniversitesi tarafından Pekin’de 18 Haziran 2012 tarihinde imzalanan anlaşma ile temeli atılan İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü, İstanbul Okan Üniversitesi, Pekin Dil ve Kültür Üniversitesi ve HANBAN işbirliği ile 14 Mayıs 2013 tarihinde resmen kurulmuştur.

İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü Çin kültürünü Türk halkına tanıtma görevini üstlenmiştir. Konfüçyus Enstitüsü, Çin Dili ve Kültürü eğitimini kapsamlı bir şekilde veren Okan Üniversitesi Çince Mütercim Tercümanlık Bölümü ile ve Çince dil eğitimini 6 yaş seviyesinde başlatan Okan Koleji ile birlikte işbirliği içinde çalışmaktadır.

İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü halka açık Çince dersleri ve kendisine bağlı Konfüçyus Sınıfları ile de çok kapsamlı bir Çince eğitim modeli oluşturmaktadır. Bugüne kadar İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü’nde kayıtlı öğrenci sayısı 200’ü aşmıştır. Konfüçyus Enstitüsü aynı zamanda HSK, HSKK ve YCT sınavları merkezi olan İstanbul Okan Üniversitesi’ne destek vermekte ve sınavların tanıtımında ve organizasyonunda büyük rol oynamaktadır.

Konfüçyus Enstitülerinin ortak ve öncelikli amaçları arasında Çince dil eğitimi gelmektedir. Fakat Enstitü salt dil eğitimine odaklı değildir. Ortak projeler çerçevesinde yürütülen bilimsel çalışmalar aracılığıyla Türk toplumu, Çin toplumu hakkında daha sağlıklı bilgi edinebilme olanaklarına kavuşmaktadır. Bilim alanındaki bu işbirliği paralel olarak topluma da yansımaktadır. Böylelikle iki ülke insanları arasındaki birbirlerinin kültürlerini ve yaşamlarını tanıma süreci hızlanmaktadır. İstanbul Okan Üniversitesi Çin üniversiteleri ile ortak bilimsel araştırma projeleri yapmak istemektedir. Konfüçyus Enstitüsü bu bağlamda Üniversite’ye yol göstermekte ve aracı olmaktadır.

İstanbul Okan Üniversitesi Konfüçyus Enstitüsü aktif bir şekilde iki ülke arasındaki turizm ve ticaret alanındaki işbirliğini güçlendirme ve geliştirme görevi üstlenmiştir. Enstitü aynı zamanda iş dünyasının Çin’e açılan kapılarından biridir.