Haberler

İtalyan öğrencilerimiz İstanbul’dan ilham alarak tasarladı

18 Ocak 2023

Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümümüzün çift diploma anlaşması öğrencilerinin yaptığı tasarımlar Almanya’da gerçekleştirilen PSI 2023 Fuarı’nda yer aldı. Bölümümüzün, İtalya Napoli Vanvitelli Üniversitesi ile var olan çift diploma anlaşması kapsamında 2022-2023 Güz Dönemi’nde eğitimlerine devam eden İtalyan öğrencilerimiz Alessia La Marca, Flavia Siano, Giulia di Liberto, Ilaria Angelino ve Roberta Polverino İstanbul’dan ilham alarak tasarım yaptı.

Öğrencilerimiz, şehrin 5 tarihi mekanı için, VOG Tekstil iş birliği ile kurumsal kimlik ve çalışan kıyafetleri hazırladı. Topkapı Sarayı, Kapalıçarşı, Yerebatan Sarnıcı, İstanbul Arkeoloji Müzesi ve Galata Kulesi’nden ilhamla yaratılan yenilikçi marka çalışmaları ve çalışan kıyafeti koleksiyonlarının video sunumu fuarda büyük ilgi gördü.

Türk Konsolosluğu Ticaret Ataşesinin ve İstanbul Ticaret Odası çalışanlarının da ilgi gösterdiği çalışmalar, Alman dergisi Eppi Magazine’de yayınlandı. Bu proje, Tekstil ve Moda Tasarım Bölümümüzün HTW Berlin (Hochschule für Technik und Wirtschaft Berlin) üniversitesi ile gerçekleştireceği potansiyel iş birliklerine de imkan tanıdı.

İtalyan öğrencilerimizin projesi ile ilgili Eppi Magazine’de yer alan habere ulaşmak için tıklayınız.

Galeri