İstanbul Okan Üniversitesi

Bilimsel Etkinliklere Katılma

MENU

Nereden Başlamalıyım?

Değerli Araştırmacılar,

Ülkemizde bilimsel etkinlik katılmak için çok çeşitli ve kapsamlı fon destekleri mevcuttur.

Bilimsel etkinlikleriniz için, lütfen öncelikle TÜBİTAK ARDEB desteklerinden yararlanmayı deneyiniz. TÜBİTAK’tan destek alınamamış olması, projenizin seyahat bütçesinin bulunmaması vb. benzeri durumlarda üniversitemizdeki çeşitli desteklerden yararlanabilirsiniz.

TÜBİTAK Destekleri

2224-A – Yurt Dışı Bilimsel Etkinliklere Katılma Desteği Programı
TÜBİTAK, Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında Türkiye’de lisansüstü eğitim ve/veya araştırma ile doktora sonrası çalışmalar yapan bilim insanlarına Türkiye’den yurt dışı bilimsel etkinliklere katılmaları için kısmi destek vermektedir.

2224-B – Yurt İçi Bilimsel Etkinliklere Katılım Desteği
TÜBİTAK, Türkiye’de gerçekleştirilecek ulusal, uluslararası katılımlı veya uluslararası kongre, konferans ve sempozyumlara katılacak ve etkinlikte bildiri/poster sunumu yapacak olan genç araştırmacıların (35 yaş ve altı) yol, konaklama ve etkinlik katılım ücreti için kısmi destek sağlamaktadır. Destek Miktarı: Yol, konaklama ve katılım ücreti toplam destek üst limiti 2.000 TL’dir.

Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

2224-C TÜBİTAK – Uluslararası Anlaşmalar Çerçevesinde Yurt Dışındaki Bilimsel Etkinliklere Katılımı Destekleme Programı
Program kapsamında; Türkiye’de lisans veya lisansüstü eğitimlerine devam eden üstün başarılı öğrenciler ile yaptığı çalışmalarla bilime gelecekte ulusal ve uluslararası düzeyde önemli katkılarda bulunabilecek niteliklere sahip doktora dereceli genç araştırmacıların, güncel bilimsel konuları ve geleceğe yönelik araştırma alanlarını konu alarak Nobel ödüllü bilim insanları ile genç araştırmacıları ders, panel ve seminerler gibi çeşitli platformlarda buluşturmayı amaçlayan “Lindau Nobel Ödüllü Bilim İnsanları Toplantıları”na katılımları için destek verilir.

Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

2224-D TÜBİTAK – Yurt Dışındaki Bilimsel Eğitim Etkinliklerine Katılımı Destekleme Programı
Lisans eğitimlerine devam eden üstün başarılı öğrencilere sosyal ağlarını genişletmeleri, yeni kültürler tanımaları, mesleki ve teknik becerilerini geliştirmeleri, kariyerlerini şekillendirmeleri, eğitim aldıkları alanlarda edindikleri bilgi birikimini uygulama becerisi kazanmaları ve yeteneklerini belli konular üzerinde yoğunlaştırmaları amacıyla yurt dışında düzenlenen staj ve yaz/kış okulları gibi kısa süreli bilimsel eğitim etkinliklerine katılım için 2 ayı aşmamak koşuluyla destek vermektedir.

Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.