İstanbul Okan Üniversitesi

Bilimsel Etkinlik Düzenleme

MENU

Nereden Başlamalıyım?

Değerli Araştırmacılar,

Ülkemizde bilimsel etkinlik düzenlemek için çeşitli ve kapsamlı fon destekleri mevcuttur.

Bilimsel etkinlikleriniz için, lütfen öncelikle TÜBİTAK ARDEB desteklerinden yararlanmayı deneyiniz. TÜBİTAK’tan destek alınamamış olması, projenizin etkinlik bütçesinin bulunmaması vb. benzeri durumlarda üniversitemizdeki çeşitli desteklerden yararlanabilirsiniz.

TÜBİTAK Destekleri

2237 - Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı
TÜBİTAK, Herhangi bir kurumda çalışan yeterliliğini almış ve tezinin son aşamasındaki doktora öğrencileri ile doktora derecesi veya tıpta uzmanlık derecesine sahip araştırmacılara, ulusal proje çağrılarına yönelik olarak proje yazma süreci, bu süreçte yer alan bilimsel yaklaşımlar, proje yönetimi, bütçelendirilmesi ve değerlendirme aşamasında göz önünde bulundurulması gereken hususlar ile katılımcıların aktif olarak katıldığı uygulamalı araştırma projesi hazırlama tekniklerinin öğretilmesine yönelik, Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknolojik Bilimler, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal Bilimler ve Beşeri Bilimler alanlarında yurt içinde kurum/kişilerce düzenlenmesi planlanan etkinliklere kısmi destek sağlamaktadır. Destek miktarı toplam üst limiti bir defaya mahsus tutar 100.000 TL’dir.

Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

2223-B Yurt İçi Bilimsel Etkinlik Düzenleme Desteği
TÜBİTAK bu program kapsamında, Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler, Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarında kamu kurum/kuruluşları ve üniversiteler ile özel hukuk tüzel kişilikleri ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları himayesinde yurt içinde düzenlenen ulusal, uluslararası katılımlı ve uluslararası nitelikli; kongre, kolokyum, sempozyum ve çalıştay türü etkinlikler için kısmi destek vermektedir. Destek Miktarı: Etkinlik desteğinin toplam üst sınırı 60.000 TL’dir.

Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

2223-C Çok Katılımlı Uluslararası Etkinlik Düzenleme Desteği
TÜBİTAK bu program kapsamında, Doğa Bilimleri, Mühendislik ve Teknoloji, Tıbbi Bilimler, Tarımsal Bilimler,Sosyal ve Beşeri Bilimler alanlarında kamu kurum/kuruluşları ve üniversiteler ile özel hukuk tüzel kişilikleri ve kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları himayesinde yurt içinde düzenlenen uluslararası nitelikli kongre, kolokyum ve sempozyum türü etkinliklerin düzenlenmesi için kısmi destek verilmektedir. Destek Miktarı: Etkinlik desteğinin toplam üst sınırı 200.000 TL’dir.

Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.

2223-D İkili İşbirliği Anlaşmaları Çerçevesinde Etkinlik Düzenleme Desteği
Bilim, teknoloji ve yenilik alanlarında iş birliğinin geliştirilmesi, ortak araştırma projeleri yapılması ve sürdürülebilir ortaklıkların kurulması amacıyla Türkiye’nin çeşitli ülkelerle imzaladığı ikili iş birliği anlaşmaları çerçevesinde yurt içinde düzenlenen çalıştay, seminer,panel, kolokyum türü (çevrimiçi yapılacaklar dahil) etkinliklere destek verilir. Destek üst limiti 100.000 TL’dir. Yılda dört başvuru dönemi vardır. 2023. Yılı 2. dönem ikili iş birliği anlaşmaları çerçevesinde kapsanan ülkeler; Japonya, Kore, Arjantin, İran, Slovenya, Yunanistan, İtalya, Birleşik Krallık, Pakistan’dır.

Program hakkında detaylı bilgi için tıklayınız.