Müzik Yüksek Lisans Programı ve Sanatta Yeterlik Programı Başvuruları Başladı!

11 Haziran 2024

Adayların 25 Temmuz 2024 Perşembe Günü Saat 10:30’da İstanbul Okan Üniversitesi Mecidiyeköy Kampüsü’nde hazır bulunmaları gerekmektedir.

Müzik Yüksek Lisansı Programı’na Başvuru İçin:
hande.ors@okan.edu.tr adresine telefon numaralarını ekleyerek katılacaklarını bildirmeleri yeterlidir.

SINAV ÖNCESİ İSTENEN KOŞULLAR

• Niyet Mektubu (Yüksek Lisans yapma gerekçesi, ilgi duyduğu araştırma konusu ve belirlenmiş ise çalışmak istediği tez konusunu bildiren bir yazı, tezsiz yüksek lisans yapmak isteyen öğrenciler için çalışmak istediği proje konusunu bildiren yazı)

SINAV ESNASINDA İSTENEN PERFORMANS KOŞULLARI

- Kendi alanıyla (çalgı, müzik eğitimi, müzikoloji veya farklı müzik disiplinleri) ilgili 2-4 sayfadan oluşan bir metin yazması.
- Sergilenecek performansla ile ilgili olarak farklı dönemleri/yöreleri içeren Lisans mezuniyet programı seviyesinde 3 eser hazırlanması ve bunların notalarının beraberinde getirilmesi
- Öğrencinin çalgısını yanında getirmesi
- Öğrencinin eşliğe ihtiyacı varsa 1 hafta öncesinden eşlik notasını;
metin.bahtiyar@okan.edu.tr mail adresine göndermesi gerekmektedir.

-Öğrencinin yazılı sınav için yanında kurşun kalem, silgi ve açacak getirmesi gerekmektedir

SANATTA YETERLİK PROGRAMI’NA BAŞVURU İÇİN:

Sınav Esnasında İstenen Koşullar

- Yüksek Lisans Tez konusuyla ilgili APA7 kurallarına uygun olarak makale formatında 8-16 sayfa arasında oluşan yazılarını getirmelidir.
- Sergilenecek performansla ile ilgili olarak farklı dönemleri/yöreleri içeren Yüksek Lisans mezuniyet programı seviyesinde 3 eser hazırlanması ve bunların notalarının beraberinde getirilmesi
- Öğrencinin çalgısını yanında getirmesi
- Öğrencinin eşliğe ihtiyacı varsa 1 hafta öncesinden eşlik notasını; metin.bahtiyar@okan.edu.tr mail adresine göndermesi gerekmektedir.