Haberler

Çin Kültür Günü’ne Çin İstanbul Başkonsolosu Qian Bo katıldı

17 Mart 2017

İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültemiz tarafından düzenlenen Çin Kültür Günü, Çin İstanbul Başkonsolosu Qian Bo’nun katılımıyla gerçekleşti. Açılış konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut “Konfüçyus Enstitümüzü 2013 yılında açtık ancak Çin dil ve kültürü ile ilişkilerimiz çok önceden başladı. Çince Mütercim Tercümanlık Bölümünde kendini Çin kültürüne adamış öğretim üyeleriyle çalışıyoruz. Geçtiğimiz hafta Çin Başkonsolos Bursu Töreni yapıldı. Verilen bursların ezici çoğunluğunu bizim öğrencilerimiz aldı. Çince okutmanlarımıza ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum. Çinceyi iyi öğreten yükseköğretim kurumu olmaya devam edeceğiz. Kolejimizde de çocuklarımız Çince öğreniyor. Türkiye- Çin ilişkilerinin geliştirilmesi için çalışmaya hazır olduğumuzu belirtmek isterim” dedi.

Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan, Türkiye ve Çin arasındaki eğitim, kültür ve ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacağımızı belirterek, “Her yıl Çin’den üniversitemize gelecek 10 öğrenciye biz, 10 öğrenciye Çin’den burs vermeyi planlıyoruz. Konfüçyus Enstitümüz ile birlikte eğitim ve kültür alanında daha çok çalışma yapacağız. İki ülkenin ilişkilerini geliştirmek için Çin Ekonomik Forumu’nu düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Çin İstanbul Başkonsolosu Qian Bo Eylül 2016’da başladığı görevi boyunca ziyaret ettiği ilk üniversitesinin Okan olduğunu söyledi ve ekledi: “Okan Üniversitesi Çince eğitime önem vermekte, kültürünün pekiştirilmesine katkıda bulunmaktadır. Geçtiğimiz hafta düzenlenen Çin Başkonsolos Bursu Töreni’nde 18 Okan öğrencisine burs vermekten mutluluk duydum.”

Çin Kültür Günü, Çince Mütercim-Tercümanlık öğrencilerimizin gösterisi ile sona erdi.

Galeri