Gastronomi Bölümümüz “KASHKARIKAS Hareketi” Projesi’nin bir parçası oluyor. Bu uluslararası projenin amacı dünyanın her yerinde gıda artıklarının korunması hakkında farkındalığı arttırmak ve gıda atıklarının korunmasını sağlayacak en iyi yöntemleri paylaşmak. Proje meyve-sebze kalıntıları, kabukları, artıkları ve düşük maliyetli malzemeler ile nasıl lezzetli, çeşitli, sağlıklı ve ilham verici yemek pişirilebileceğini öğretmeyi amaçlıyor.
Ana hedefler:
“KASHKARIKAS Hareketi” fonlar sağlamayı amaçlamakta ve gelirler dünyadaki açlık ve yoksullukla savaşan uluslararası kurumlara (Action Against Hunger gibi) aktarılacak.
Daha detaylı bilgiyi www.kashkarikas.com linkinden alabilirsiniz.
Delicious recipes from food wastes- action Kashkarikas
OKAN UNIVERSITY Gastronomy Department Istanbul, Turkey is pleased to take part in the ‘Action KASHKARIKAS’ project. The mission of this international project is to raise awareness and to share best practices in food waste prevention around the world. The project aims to teach how to cook delicious, diverse, healthy and inspiring food by using fruit-vegetable trimmings, peels, left-overs and low cost ingredients.
Main objectives:
‘Action KASHKARIKAS’ aims to raise funds and the proceeds will be transferred to international associations (like Action Against Hunger…) who battle with starvation and poverty in the world.
Learn more on www.kashkarikas.com