Hususi Pilot Lisansı - PPL (A) Eğitimi

Ticarî olmayan tek motorlu uçakları kullanabilmek için sahip olunması gereken hususî pilot lisansıdır. Teorik yer dersleri ve uçuş eğitimlerinin tamamlanmasını takiben pilot adayı kursiyer, SHGM (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) tarafından yetkilendirilmiş bir pilot tarafından kontrol uçuşuna alınır ve başarılı olması durumunda lisansı düzenlenir. İki ayda bir açılacak olan kursumuz, başvuru yoğunluğuna göre daha kısa aralıklarla da açılabilir.

Teorik ve uçuş eğitimleri dahil toplam süresi yaklaşık 3 ay süren bu eğitime başlamak için en az 17 yaşında olmanın yanı sıra birinci veya ikinci sınıf sağlık sertifikasına sahip olmak gerekmektedir. Sağlık sertifikası, SHGM tarafından yetkilendirilmiş hastane veya sağlık kurumlarından alınmalıdır Yetkili Sağlık Kuruluşlarını görüntülemek için tıklayınız.

Teorik yer dersleri; Uyumluluk İzleme ve Emniyet Yönetim dersleri dâhil toplam 144 saattir. Günde tercihen 6, azami 8 ders saati eğitim planlanır. Başvuru sahiplerinin uygunluk durumlarına göre gündüz, akşam ve hafta sonu ders planlaması yapılabilir. Teorik eğitimler; İstanbul Okan Üniversitesinin Bahçelievler Havacılık Merkezinde, deneyimli öğretmenlerimiz tarafından verilmektedir. Kursiyerler toplam 9 dersin bir arada olduğu ve SHGM tarafından yapılan PPL(A) sınavından başarılı olmaları durumunda uçuş eğitimine devam ederler.

Uçuş eğitimleri AFA (Atlantic Flight Academy) tarafından tek motorlu DV-20 (Diamond-20) uçakları ile verilmektedir. Toplam 45:00 saatlik bir eğitimi kapsayan uçuş operasyonları, kursiyerlerin tercihine göre Çorlu/Tekirdağ ve Edremit/Balıkesir meydanlarında icra edilir.

Eğitime başlamak için istenen belgeler;

• Başvuru Formu (Okulda Doldurulacak)
  • SHGM tarafından yetkilendirilmiş hastanelerden alınan 1’inci ya da 2’nci Sınıf Sağlık Raporu
  • Noter onaylı Diploma veya Öğrenim Belgesi - 3 adet
  • Vesikalık Fotoğraf - 12 adet (kırmızı fonda)