Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı

Bilgisayar Destekli Tasarım ve Animasyon Programı, yaratıcılığı ve teknolojiyi birleştirerek geleceğin dijital tasarımcılarını ve animatörlerini yetiştiriyor. Bu program, size hayal gücünüzü gerçeğe dönüştürme imkanı sunar, iki boyutlu ve üç boyutlu tasarımlar yaratmanıza, hareketli grafikler ve animasyonlar üretmenize olanak tanır.

Programın amacı, dijital sanat ve teknolojiyi birleştirerek yaratıcı çözümler sunabilen, yüksek bilgi ve beceriye sahip, nitelikli tasarımcılar yetiştirmektir. Program boyunca temel animasyon prensipleri, dijital çizim teknikleri, karakter tasarımı, modelleme ve görsel efektler gibi konularda eğitim verilir. Öğrenciler sektörde yaygın olarak kullanılan dijital yazılımları öğrenir ve sanatsal beceriler kazanır.

Mezunlarımız, geniş bir yelpazede çeşitli sektörlerde çalışma imkanına sahiptir. Reklam ajansları, prodüksiyon firmaları, kurumsal şirketlerin reklam departmanları, televizyon ve sinema sektörü, yazılı ve görsel yayıncılık, sosyal medya ajansları, dijital oyun sektörü ve çizgi film sektörü gibi alanlarda iş bulabilirler. Mezunlarımızın çalışabileceği bazı pozisyonlar şunlardır:

• Grafik Tasarımcısı
  • Hareket Tasarımcısı
  • 3B Modelleme ve Animasyon Tasarımcısı
  • 3 Boyutlu Görselleştirme Uzmanı
  • Dijital Oyun Tasarımcısı
  • 2 Boyutlu Animasyon Tasarımcısı
  • Karakter ve Konsept Tasarımcısı
  • Çizgi Film Tasarımcısı

Mezunlarımız, eğitimlerini üst seviyelere taşımak için Dikey Geçiş Sınavı (DGS) sonucuna göre uygun lisans programlarına geçiş yapabilirler.

Bu program, yaratıcı ve teknik becerilerini geliştirmek isteyen öğrenciler için mükemmel bir fırsat sunmaktadır. Öğrencilerimiz, eğitim süreci boyunca sektörde başarılı bir kariyer için gerekli bilgi ve donanımı elde ederler. Bu program, dijital dünyanın dinamiklerini anlayan ve bu alanda fark yaratacak profesyoneller yetiştirmek için tasarlanmıştır.

Eğitim Süresi: 2 Yıl
Puan Türü: TYT
İngilizce Hazırlık: İsteğe Bağlı
Program Türü: Örgün Öğretim
Eğitim Türü: 3+1 Üniversite-Sektör İş Birliği Mesleki Eğitim Müfredatı
Eğitim Kampüsü: Tuzla Kampüsü

Ders müfredatını görüntülemek için tıklayınız.