Mazeret Sınav Hakkı Başvurusu Yapacak Öğrencilerimizin Dikkatine

02 Mayıs 2024

Öğrenci:

• Bütün mazereti ile ilgili belgeleri Fakülte/Meslek yüksekokul/Konservatuvar Sekreterliği’ne teslim eder.
  • Yaz okulunda mazeret sınavı açılmaz.
  • Mazeretli oldukları günlerde sınava giren öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.
  • Bütünleme sınavının mazereti yapılmaz. Mazeret sınavının telafisi yapılmaz.

İlgili yönetmelik maddesi(İSTANBUL OKAN ÜNİVERSİTESİ ÖN LİSANS VE LİSANS EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİ):
Md. 33/6 Bütünleme sınavının mazereti yapılmaz. Mazeret sınavının telafisi yapılmaz.
Md. 33/7Mazeretli oldukları günlerde sınava giren öğrencilerin sınavları geçersiz sayılır.
Md. 34/4Sağlıkla ilgili mazeretler; öğrencilerin sağlık sorunları ile ilgili aldıkları aşağıda belirtilen istirahat raporlarının tümü, ayrıca kaza, yakınının vefatı ve benzeri sebepler ile ilgili belgeler, ilgili akademik birimin yönetim kurulu tarafından, idari usullere göre düzenlenmiş olup olmadığı değerlendirilerek kabul edilir. (a) Öğrencilerin bağlı bulundukları sosyal güvenlik kurumları vasıtası ile gittikleri Üniversite ve Sağlık Bakanlığı hastaneleri ve kamu tüzel kişiliğine sahip Vakıf Üniversiteleri hastanelerinden aldıkları onaylı raporlar, (b) Psikiyatrik hastalıklar için özel sağlık kuruluşlarından alınan raporlar, tereddüt halinde Üniversitenin Tıp Fakültesi/Diş Hekimliği Fakültesi hastaneleri hakem kurum olarak görev yapar. (Önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliği)
(5)(Ek:RG21/02/2024-32467) Dördüncü fıkrada yer alan mazeretlerden herhangi biri ile sınava giremeyen öğrenciler, sınav tarihinden itibaren en geç yedi iş günü içerisinde mazeret gerekçeleri ile birlikte ilgili dekanlığa/yüksekokul müdürlüğüne mazeret sınav başvurusunda bulunabilirler. Mazeretin devamı halindeki değerlendirmeye ilgili fakülte dekanlık/müdürlüklerin yönetim kurulunca karar verilir.