Haberler

2024 - 2025 Akademik Yılı Açılış Törenimizi gerçekleştirdik

30 Eylül 2024

“İş yaşamına en yakın üniversite” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz, 30 Eylül 2024 Pazartesi günü Tuzla Kampüsümüzde düzenlenen törenle 2024-2025 Akademik Yılı’nın açılışını yaptı. Eğitim ateşinin yakılması ve açılış konuşmaları ile başlayan program, Eski Turizm Bakanı-Mütevelli Heyet Üyemiz Bahattin Yücel’in Açılış Dersi ile devam etti. Yücel konuşmasında gençlerin sosyal medya kullanmalarına yönelik engeller ve kısıtlamalar getirmek yerine onların özgürce davranmalarını sağlayacak yeni bir dönemin açılmasının çok önemli olduğuna dikkat çekti.

Açılış konuşmasında Mütevelli Heyet Başkan Yardımcımız Işıl Okan Gülen, İstanbul Okan Üniversitesi’nin ilklerinden ve farklılıklarından bahsetti. Üniversitemizin 25’inci yılında 55 bin mezuna ulaştığını anlattı. “İlk kez Girişimcilik Dersi’ni, Happy Life Programı’nı ve Kariyer ve Yaşam Dersleri’ni başlatan üniversiteyiz” dedi. 3 Hastanemiz ve 1 Tıp Merkezimiz, Tıp, Diş Hekimliği, Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun yanına bu yıl Eczacılık Fakültemizi de katarak sağlık alanındaki büyümemizi sürdürdüğümüzü belirtti.

Rektörümüz Prof. Dr. Güliz Muğan konuşmasında “İstanbul Okan Üniversitesi, size başkalarının sınırlarını aşma ve kendi düşünce dünyanızı yaratma fırsatı sunuyor. Burada öğrendikleriniz, sizi sadece bugünün değil, yarının dünyasına da hazırlayacak. Ve böylece geçmişin hayalleri sizin bu dünyayı daha iyi bir yer yapmanızla gerçek olacak” sözlerine yer verdi.

Açılış programımız, Konservatuvarımızın dinletisinin ardından öğrenci oryantasyonları ile sona erdi.

Galeri