Haberler

24 Kasım Öğretmenler Günü’nü “Cumhuriyet’in İlk 100 Yılında Milli Eğitimimiz” teması ile kutladık

24 Kasım 2023

Eğitim Fakültemizin düzenlediği Öğretmenler Günü programımız, “Cumhuriyet’in İlk 100 Yılında Milli Eğitimimiz” temasıyla Mütevelli Heyeti Başkan Yardımcımız Işıl Okan Gülen, Rektör V. Prof. Dr. Güliz Muğan, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mithat Kıyak, Kurucu Dekanımız Prof. Dr. Ali İlker Gümüşeli, fakültemizin öğretim elemanları, öğrencileri ve misafirlerin katılımıyla gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasında Eğitim Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Aytaç Göğüş Cumhuriyet'in eğitime verdiği önemi vurgulayarak, laikleşme, demokratikleşme ve karma eğitim sistemi gibi konuları ele aldı.

Rektör V. Prof. Dr. Güliz Muğan, Cumhuriyet’in 100. yılında öğretmenler gününü kutlamanın gurur verici olduğunu belirtti. Üniversitemizin, 25 yıldır geleceğin nesillerini yetiştirirken aynı zamanda geleceğin nesillerini şekillendirme bilinciyle hareket ettiğini ifade etti.

Program, Eğitim Fakültesi Bölümü öğrencilerimizin hazırladığı Cumhuriyet’in Öğretmenleri konulu canlandırma ve öğretmen andı ile devam etti. Program, Konservatuvar Bölümümüzün hazırladığı müzik dinletisi ve öğrenci korosunun müzik dinletisi ile sona erdi.

Galeri