Duyurular

2022-1-TR01-KA131-HED-000066138 Numaralı Proje Erasmus+ Personel Ders Verme Hareketliliği

09 Ekim 2023

Sayın Öğretim Üyeleri,

"Personel Ders Verme Hareketliliği", Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen ve öğretim üyelerinin ortak kurumlara kısa süreli ders verme ziyaretleri için fon sağlayan Erasmus+ programı kapsamındaki bir hareketlilik türüdür. Okan Üniversitesi'nde bu program Uluslararası Programlar Ofisi tarafından koordine edilmektedir.

Uygunluk:
Bu programa katılmak için Okan Üniversitesi'nde tam zamanlı bir öğretim üyesi olmanız gerekmektedir. Gerekli minimum ders saati sayısının 8 saat olduğunu lütfen unutmayın. Kalınacak minimum gün sayısı iki, maksimum gün sayısı ise beştir. Kaldığınız süre boyunca ders saatlerinizin dengeli olması beklenmektedir. Program, Personel Ders Verme Hareketliliği Anlaşmasında günlük olarak detaylandırılmalıdır. Değerlendirmelerde daha önce ders verme hareketliliğine katılmamış öğretim üyelerine ve akademik birimlere öncelik verilecektir. Bu hareketlilikte yer alabilmek için ev sahibi kurum ile Okan Üniversitesi arasında anlaşma olması gerekmektedir.

Günlük Hibe
Projenin hibesi, Avrupa Komisyonu'nun talimatları temelinde Ulusal Ajans tarafından belirlenir. "Ülke Grupları" ülke başına günlük sağlanan destek miktarını göstermektedir.

2022 Yılı Uygulama El Kitabı için tıklayınız.

Seyahat Hibesi:

Seyahat hibesi miktarı, Avrupa Komisyonu'nun Mesafe Hesaplayıcısı tarafından hesaplanan mesafeye göre belirlenir.

Hibe tutarı, yurt dışında yapılan tüm masrafları karşılamaya yönelik değildir

Faaliyet yapılmayan günler için hibe ödemesi yapılmaz.

Dileyen öğretim üyeleri mali destek talep etmeksizin hareketlilikte yer alabilirler. Programa hibesiz katılmak isteyen öğretim üyelerinin başvurmaları halinde başvuruları değerlendirmeye alınacaktır. Hibe almayan katılımcılar programın hak ve yükümlülüklerini yerine getirmek zorundadır.

*Yeşil seyahat araçları (tren, otobüs, paylaşımlı araç, tekne) için geçerlidir. Uçak ve gemi seyahatleri hariç, *Yeşil seyahat yöntemleri tüm ulaşım türlerini (tren, otobüs, paylaşımlı araç kullanımı, bisiklet, tekne vb.) kapsar. Katılımcılara yeşil seyahat desteği ödenebilmesi için;

  • Seyahatin ana unsurunun çevre dostu seyahat yöntemleri kullanılarak yapılması,
  • Kurumun bulunduğu ülkeye yapılacak gidiş-dönüş seyahatin büyük bir kısmı yukarıda belirtilen çevre dostu seyahat yöntemleri kullanılarak gerçekleştirilmelidir.
    Sadece gidişte, sadece dönüşte veya yolculuğun sadece bir kısmında çevreci seyahat yöntemlerinin kullanılması destek sağlamak için yeterli değildir.

* Faaliyet bitiminde seyahat yöntemini ve tarihlerini kanıtlayan belgelerin (bilet, makbuz, fatura, resmi yazışma vb.) dönüş belgeleri ile birlikte ibraz edilmesi ve yeşil seyahat destek talebinin bildirilmesi gerekmektedir. Talebiniz, destekleyici belgelerinizle birlikte faaliyet sonunda değerlendirmeye alınacaktır.

NASIL BAŞVURULUR
Başvuru belgeleri ofise fiziksel olarak teslim edilmeyecektir. Listelenen başvuru belgelerinin gerekli alana yüklenmesi gerekmektedir. Başvuru belgelerini eksik yükleyen adayların başvuruları kabul edilmeyecektir. Başvurular 9- 22 Ekim 2023 tarihleri arasında kabul edilecektir. Başvuru 9 Ekim tarihinde açılacak ve 22 Ekim 2023 tarihinde saat 23:59'da kapanacaktır. Belirtilen tarih ve saatten sonra sisteme herhangi bir başvuru veya belge girişi yapılmayacaktır.

Gerekli belgeler:

  • Ev sahibi kurumdan davet mektubu (BAŞVURU SIRASINDA GEREKLİ DEĞİLDİR)
  • Güncel Dil Sertifikası
  • Kimlik Kartı

Tüm hareketlilik faaliyetlerinin 31 Temmuz 2024 tarihine kadar tamamlanması gerektiğini lütfen unutmayın.

Başvuru Portalına erişmek için tıklayınız.

Sorularınız için lütfen Erasmus Ofisi'ne yazınız.