Beslenmenin hastalık gelişiminde ve hastalıkların önlenmesinde ne kadar önemli olduğunun son yüzyılda yapılan sayısız araştırmalarla ortaya konulmasına paralel olarak diyetisyenlik mesleği de gelişme göstermiş ve diyetisyenlerin çalışma alanları oldukça fazlalaşmıştır. Diyetisyenlerin görev yapabileceği alanlar aşağıdaki gibidir.
- Eğitim kurumlarında Eğitici Diyetisyen
- Araştırma kurumlarında Araştırmacı Diyetisyen
- Hastanelerde
- Tedavici Diyetisyen
- Diyabet Diyetisyeni
- Renal Diyetisyen
- Onkoloji Diyetisyenliği
- Bariatri Diyetisyeni
- Enteral Parenteral Ünite Diyetisyenliği
- Poliklinik Diyetisyeni (Danışman Diyetisyen)
- Diğer (kalp hastlalıkları, gastrointestinal sistem hastalıkları, cerrahi öncesi ve sonrası beslenme vb.)
- Kurumlarda Yönetici Diyetisyen
- Okullarda
- Banka ve Kumu kurumlarında
- Yiyecek –içecek servisi yapan tüm kurumlarda (Otel, restoran vb.)
- Yemek Fabrikalarında
- Özel bakım gerektiren kurumlarda Danışman Diyetisyen
- Yaşlı Bakım Evleri
- Kreş, anaokulu vb.
- Ana -Çocuk Sağlığı Merkezleri
- Toplum Sağlığı Diyetisyeni (Bakanlıklar, Toplum Sağlığı Merkezleri)
- Besin Endüstrisinde ürün geliştirme diyetisyeni, besin-reklam danışmanlığı, halkla ilişkiler bölümünde danışman diyetisyen olarak
- Sağlık Klüpleri, fitness merkezleri gibi merkezlerde danışman diyetisyen
- Sporcu Beslenme Danışmanlığı
- Gazete ve dergilerde beslenme yazarlığı
- Radyo ve TV lerde beslenme programları yapımcılığı
- Bilim uzmanlığı ve doktora çalışmalarını tamamlayarak Üniversitelerin Beslenme ve Diyetetik Bölümlerinde öğretim üyeliği