İstanbul Okan Üniversitesi

İşleyiş

MENU

İstanbul Okan Üniversitesi Yeterlik ve Düzey Belirleme Sınavı’nda başarı gösteren öğrencilerle, sınav tarihinden geriye doğru iki takvim yılı içinde eşdeğerliği Senato tarafından kabul edilen bir ulusal ya da uluslararası yabancı dil sınavında başarılı olduğunu belgeleyen öğrenciler hazırlık programından muaf tutulurlar. Hazırlık Programı’na İstanbul Okan Üniversitesi Yeterlik ve Düzey Belirleme Sınavı’nda başarılı olamayan öğrenciler kayıt olurlar. Bu öğrenciler, sınavda aldıkları puanlara göre gruplara ayrılıp farklı düzeylerdeki sınıflara yerleştirilirler. Haftalık ders saatleri, sınav sonucu belirlenen düzeylere göre en az 20 ile en fazla 30 saat arasında değişmektedir.

Dersler, temel dilbilgisinin yanısıra, okuma, yazma, dinleme, not alma ve konuşma becerilerini geliştirmeye yönelik kitaplar ve görsel - işitsel araçlar yardımıyla öğrencilerimize öğrenmekte oldukları yabancı dili kazandırmayı amaçlamaktadır. Ders saati dağılımı, düzeylere ve dönemlere göre farklılık göstermektedir. İstanbul Okan Üniversitesi’nde iletişimsel eğitim yöntemi uygulanmaktadır, öğrencilerin dil öğrenim sürecine aktif olarak katılmalarını olanaklı kılan görsel, işitsel ve teknolojik araçlar kullanılmaktadır. Yabancı dil eğitiminde amacımız, öğrencilerin dili, içinde bulundukları bağlamda, doğru ve akıcı bir şekilde kullanmalarını sağlamaktır. Bu nedenle okuma, yazma, dinleme ve konuşma derslerine özel bir önem verilmektedir. Hazırlık Programımızda, Çince, İngilizce ve Rusça hazırlık programları Avrupa Birliği Ortak Dil Çerçevesi kriterlerine göre eğitim vermektedir.

İngilizce Hazırlık Programı hakkında genel bilgi:

İngilizce Hazırlık sınıfına kayıtlı öğrenciler İstanbul Okan Üniversitesi Yeterlik ve Düzey Belirleme Sınavı sonucuna göre haftalık 20 ile 30 saat arasında öğrenim görmektedirler. Ders kitapları ve beceri dersleri için ayrılan ders saatleri her iki yarıyılda farklıdır. Hazırlık programı süresince öğrencilerin amaçlanan İngilizce kullanımına ulaşmaları için sunumlar ve ödevler hazırlama, değişik düzeylerde okuma, değerlendirme ve grup çalışmaları gibi etkinlikler yürütülmektedir. Eğitim - öğretim yılı sonunda öğrencilerin üniversite eğitimlerine devam etmeleri ve eğitim hayatlarını, kariyerlerini geliştirmeleri amaçlanmaktadır.

PACE 2021-2022 Geçme Kriteri

Tüm öğrenciler aşağıdaki muafiyet kriterlerine bağlıdır:

  • %80 veya üzeri OPAE başarısı.
  • Geçerliliği olan ticarileştirilmiş muafiyet sınavları (TOEFL, PTE, YDS, E-YDS, CAE, CPE vb…)

Tüm PACE öğrencileri, OPAE'ye girmek için Route 2 dönemini (Güz veya Bahar aylarında) %70 akademik dönem/yılı başarısı ile tamamlamalıdır.
Güz Route 1 öğrencileri sınava girmek için gerekli eğitim düzeyini karşılamadıkları için yıl ortası OPAE'ye girmelerine izin verilmeyecektir.
Güz Route 2 öğrencileri, yıl ortası OPAE'ye girmelidirler.
Bir Güz Route 2 öğrencisi, yıl ortası OPAE'den başarısız olursa, Bahar döneminde tekrar Rota 2'yi alacaktır.

  • Güz notları geçersiz olacaktır.
  • Tüm değerlendirme gereksinimlerini sıfırdan tekrardan yapmak zorunda kalacaktır.

ROUTE 1

PACE, ROUTE1 öğrencileri yeni akademik yıl başlangıcında ilk olarak seviye tespit sınavına (Academic Level Assessment Test) gireceklerdir. Seviye tespit sınavından 70 ve üzeri puan alan öğrenciler OPAE yeterlilik sınavına girmeye hak kazanacaklardır. Seviye tespit sınavına katılım sağlamayan öğrencilerin OPAE yeterlilik sınavı hakkı olmayacaktır ve direkt olarak başlangıç sınıflarına yerleştirileceklerdir.

OPAE yeterlilik sınavının geçme notu 80’dir (B2 seviyesi). 80 ve üzeri puan alan öğrenciler fakültelerine geçebileceklerdir.

Güz döneminde Route 1 öğrencileri 5 adet 101 kodlu dersi OIS sistemi üzerinden seçeceklerdir.

Öğrenciler bu derslerden başarısız olsalar dahi Bahar dönemindeki ROUTE 2 103 kodlu 5 adet dersi seçmelidirler.

Akademik yılın sonunda OPAE yeterlilik sınavına girebilmek için öğrencilerin güz ve bahar dönemlerinde aldıkları tüm dersleri başarı ile geçmeleri gerekmektedir.

Güz ve bahar dönemlerinden alttan dersi olan öğrenciler yaz okulunda bu dersleri alabilirler ve bu derslerden başarılı olmaları durumunda yaz okulu sonunda yapılacak olan OPAE yeterlilik sınavına girmeye hak kazanırlar.

Yaz okuluna katılsın ya da katılmasın alttan dersi kalan tüm öğrenciler, bir sonraki akademik yılı güz dönemi başında yapılacak olan muafiyet sınavlarından başarılı oldukları takdirde OPAE sınavına girebileceklerdir.

Güz ve bahar dönemi derslerin tümünden başarılı olmuş ancak OPAE sınavından başarılı olmayan öğrenciler herhangi bir ders seçimi yapmayacak ve ara dönemde yapılacak olan OPAE sınavına girebileceklerdir. Bu öğrenciler için derse devam zorunluluğu olmayacak ancak isterlerse ROUTE 2 derslerini sınıfta takip edeceklerdir.

ROUTE 2

PACE öğrencileri yeni akademik yıl başlangıcında girdikleri seviye tespit sınavından 70 ve üzeri başarı puanı alıp ancak OPAE sınavından başarılı olmamaları halinde ROUTE2 derslerini seçerler.

Güz döneminde Route 2 öğrencileri 5 adet 103 kodlu dersi OIS sistemi üzerinden seçeceklerdir.

ROUTE 2 öğrencileri OPAE Yeterlilik sınavına girebilmek için dönem boyunca girdikleri 5 dersin 5’inden de geçmelidirler. Öğrenciler bu derslerden başarısız olurlarsa Bahar dönemindeki ROUTE 2 104 kodlu dersleri seçmelidirler.

Güz ve bahar dönemlerinden alttan dersi olan öğrenciler yaz okulunda bu dersleri alabilirler ve bu derslerden başarılı olmaları durumunda yaz okulu sonunda yapılacak olan OPAE yeterlilik sınavına girmeye hak kazanırlar.

Yaz okuluna katılsın ya da katılmasın alttan dersi kalan tüm öğrenciler, bir sonraki akademik yılı güz dönemi başında yapılacak olan muafiyet sınavlarından başarılı oldukları takdirde OPAE sınavına girebileceklerdir.

Eğer öğrenciler OPAE sınavını geçemez ise dönem tekrarı yapıp ara dönemde yapılacak olan OPAE sınavına girebileceklerdir.

Bir PACE öğrencisinin gidişatı: