Bir ülkenin önemli bir kültür göstergesi olan mutfakta, sadece yemek pişirmeyi bilen değil, yönetmeyi ve geliştirmeyi de hedefleyebilen personel ihtiyacı her geçen gün artmaktadır. Aşçılık Programımızın temel amacı; gerekli bilgi ve becerilerle donatılmış, uluslararası alanda rekabet edebilecek, gıda bilimi, yiyecek hazırlama, standart geliştirme, besin hijyeni, dünya mutfağı gibi konularda uzman ve yaratıcı gıda kültürü konusunda donanımlı elemanlar yetiştirmektir.
Mezun olan öğrencilerimiz, aşçılık, pastacılık gibi sektörlerde, yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama sektörünün değişik faaliyet alanlarında, turistik tesislerde, özel veya resmi kurumların mutfaklarında, yemek fabrikalarında çalışma olanağı bulabilmektedirler.
Eğitim Süresi: 2 Yıl
Puan Türü: TYT
İngilizce Hazırlık: İsteğe Bağlı
Program Türü: Örgün Öğretim
Eğitim Kampüsü: Tuzla Kampüsü
Staj: Zorunlu
E: isilay.ulusoy@okan.edu.tr
T: 0 (216) 677 16 30 #2700
Ofis Bilgisi: Tuzla Kampüsü D Blok Giriş Katı D200
Lisans: Marmara Üniversitesi
Yüksek Lisans: Gebze Teknik Üniversitesi
Doktora: Gebze Teknik Üniversitesi
Araştırma Konuları: Enerji Sistemleri, Yakıt Pilleri, Elektrokimya