Haberler

Tıp Bayramı’nı kutladık

14 Mart 2024

Üniversitemizin Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliği, Bekir Okan Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Etkinlik açılışında konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Güliz Muğan sağlık çalışanlarının önemini vurgulayarak, onların emeklerini ve özverilerini hatırlamanın ve kutlamanın ne kadar değerli olduğunu ifade etti. "Sağlık çalışanı olmak, bilgi, beceri ve emekten öte, gerçekten çok büyük bir özveri, empati ve fedakarlık gerektiren bir görevdir" dedi. Sağlık mekanlarının tasarımının diğer mekanlardan farklı olduğunu ve hekimlerin bu mekanlardaki hakimiyetinin kritik öneme sahip olduğunu belirten Prof. Dr. Muğan, ülkemizin sağlık mekanları tasarımı konusunda birçok ülkeye kıyasla çok daha iyi bir noktada olduğunu vurguladı. Hastanelerimizin bu alandaki başarılarına dikkat çekerek, tüm hekimlerin ve sağlık çalışanlarının Tıp Bayramı’nı kutladı.

Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Selçuk Mercan, Türkiye'deki doktor ihtiyacının ciddiyetine vurgu yaparak Üniversitemizin çağdaş doktorlar yetiştirmek için çaba gösterdiğini belirtti. Mercan, öğrencilere seslenirken, "İstanbul Okan Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne birer kıvılcım olarak geldiniz, buradan mezun olduğunuzda birer ateş olarak dünyayı aydınlatacaksınız" diyerek Atatürk'ün ilham veren sözlerini paylaştı. Tıp Fakültesi Kurucu Dekanımız Prof. Dr. Semih Baskan 14 Mart Tıp Bayramı’nın tarihçesini anlatarak başladığı konuşmasında tıp eğitiminin evrimini ve şanlı askeri tıbbiyelerin işgal güçlerine karşı direnişini aktararak, ülkemizin bağımsızlık mücadelesinde gösterilen fedakar çabaların unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Ardından, Tıp Fakültesi öğrencilerimiz arasında düzenlenen Futbol Turnuvası’nın ödül törenine geçildi. Öğrencilerimize ödüllerini, Mütevelli Heyet Başkan Yardımcımız Işıl Okan Gülen, Rektörümüz Prof. Dr. Güliz Muğan, Rektör Yardımcılarımız, Dekanımız, Kurucu Dekanımız ve Dekan Yardımcımız tarafından takdim edildi. Törenin son bölümünde ise Üniversitemizin akademisyenlerinden oluşan O’Koro, özel bir müzik dinletisi sundu. Şefleri Konservatuar Öğretim Görevlimiz Müge Hale Çetintürk yönetiminde, kadın ve doktor bestekarların eserlerinden oluşan repertuarlarıyla katılımcılara müzik ziyafeti sundular.

Galeri