Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Merkezimizin lansman toplantısı

11 Aralık 2023

Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Merkezimizin lansman toplantısını 7 Aralık 2023 Perşembe günü gerçekleştirdik. Merkez, ESG’nin (Environmental, Social, Governance /Çevresel, Sosyal ve Yönetsel) kapsayıcı boyutları ile üniversite iç-dış paydaşlarının katkı ve desteğini de alarak, ulusal ve global gereksinimlere cevap verebilecek sürdürülebilir fayda üretiminin parçası olma hedefi taşıyor. Lansman toplantımızda sürdürülebilirlik ve inovasyon alanında faaliyet gösteren STK’lar, kamu ve özel sektör profesyonelleri ile bir araya geldi. Sürdürülebilirlik ve inovasyon odağında etki odaklı iş birliği çerçevelerinin nasıl oluşturulabileceği tartışıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Güliz Muğan “Kampüsümüzü, sürdürülebilirlik ve yenilikçi teknoloji kullanımıyla model bir alan olarak konumlandırıyoruz. Bu amaçla, özellikle yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelik belirli hedefler belirledik. Son iki yılda, güneş enerjisi sistemine büyük yatırımlar yaparak hem karbon ayak izimizi azalttık hem de enerji ihtiyacımızı sürdürülebilir bir şekilde karşılama noktasına geldik. Sürdürülebilirlik ve İnovasyon Merkezi'nin açılışıyla birlikte, üniversitemizde yeni bir dönemin başladığını gururla duyuruyoruz. Merkez, bilgi üretimi ile birlikte toplumumuz ve dünya genelinde orta ve uzun vadeli çözümler sunmayı hedefliyor. Aynı zamanda, geleceğin liderleri olacak gençlerimize bu alanda etkin bir şekilde yer almalarına rehberlik etmeyi amaçlıyor. İstanbul Okan Üniversitesi olarak, sürdürülebilirlik ve inovasyon alanında attığımız adımlarla geleceğe daha aydınlık bir perspektif sunmayı sürdüreceğiz. Sürdürülebilir bir dünya için birlikte çalışmaya devam ediyoruz” diye konuştu.