Yüksek Lisans 2017-2018 Güz Dönemi ders seçim bilgilendirmesi ve ders programı

06 Eylül 2017

2017-2018 Akademik Yılı Güz Dönemi ders kayıtlanmaları başlamıştır. Öğrencilerimizin ders seçmeden önce ders programını incelemeleri gerekmektedir. Öğrencilerimiz, OİS’den öğrenci bilgi sistemi ders kayıtlanmalarını yapabilir. Şifresi olmayan öğrencilerimiz; OİS’de parolamı unuttum’’ butonuna, ya da linkteki şifre değiştir butonuna tıklayarak, yeni şifre oluşturabilirler. Bu oluşturdukları şifre ile OİS’e giriş yapabilirler. OİS’de şifre oluşturmada sorun yaşayan öğrencilerimizin; sorunu Eda Küce’nin, Yıldız Duygun’un ve Ceylan Koca’nın e-posta adresine bildirmeleri gerekmektedir. E-posta göndermek için isimlerin üzerini tıklamanız yeterli olacaktır.
İki dönem üst üste ders seçmeyen öğrenciler, öğrenci belgesi talep edemez.

Öğrenci numaralarına erişmek için tıklayınız.

Ders programına erişmek için tıklayınız.

Öğrencilerin ders kayıtlarını programa başladıkları döneme göre yapmaları gerekmektedir. Her öğrenci mevcut dönemindeki dersleri almalı (hangi dönemde iseniz, o dönemdeki dersleri seçmeniz gerekmektedir), karışık ders seçimi yapılmamalıdır. En fazla 4 ders seçebilirsiniz.

Sistemde önce ders daha sonra grup seçimi yapmanız gerekmektedir.
Örneğin; yeni kayıt olan öğrencilerimiz 1.dönem, geçen dönem kayıt olan 2. dönem dersleri v.b. Bu seçimleri yaparken önceki dönemlerde almış ve geçmiş olduğunuz dersleri tekrar seçmemeye dikkat etmeniz gerekmektedir.

Öğrencilerimiz ders seçerken dikkat etmesi gereken diğer bir konu da, seçilen derslerin gün ve saat olarak çakışmamasıdır. Derslerin çakışması durumunda vize sınavlarına katılım konusunda problemler yaşanmaktadır.
Öğrencilerimiz OIS sistemi üzerinden ders seçimi yaptıklarında, dersleri UZEM sisteminde aynı gün içerisinde ya da 1 gün sonra aktif duruma gelmektedir. Sisteme girmek için tıklayınız.

Uzaktan Eğitim öğrencilerimizin dersleri takip ettikleri E-ders platform ve ders kayıtlanmalarını yaptıkları Öğrenci Bilgi Sistemi (OIS) kullanıcı adı ve şifreleri aynıdır. OISsistemine giriş için kullanıcı adınız öğrenci numaranız, şifrenizi ise linktenoluşturabilirsiniz. Eders, kullanıcı adınız öğrenci numaranız, şifreniz ise Öğrenci Bilgi Sistemi (OIS) şifrenizdir.

Eders sistemi ile ilgili kılavuza burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz.

OIS ders kaydı aşamaları;

OIS’e giriş yapın.

Ekranın solundaki menüden, “Ders Seçme” butonuna tıklayarak ders seçme ekranına ulaşabilirsiniz.
Ders seçme ekranındaki menüde listelenen dersler, o bölümdeki eski-yeni tüm öğrencilere açılmış derslerdir. Bu sebeple ders programınıza bakarak kendi grubunuza açılmış derslere kayıtlanma yapın. Başka gruplardaki derslere kayıtlanma yapmayınız. Dersleri seçip kaydetmeniz yeterlidir. Danışman onayı aranmaksızın ders kayıtlarınız yapılıp e-ders sistemine bilgileriniz yansıtılmaktadır.

Öğrenci belgesi, transcript taleplerinizi yine OIS üzerinden iletmeniz gerekmektedir. ‘’Belge Talep’’ formuna tıklayarak belgenizi isteyebilirsiniz. Ayrıca e-devlet üzerinden öğrenci belgenize ulaşabilirsiniz.

Yüksek Lisans’ta ders geçme notu "CC"'dir. Bu notun altında alınan notlar zayıf not olarak değerlendirilir. Yönetmeliğimizdeki not değerleri ve harf karşılıklarını; yönetmelik linkinden girerek 22. Madde’de bulabilirsiniz.

Bir dersten kaldığınızda, dersi yeniden almanız ve dersin ücretini ödemeniz gerekmektedir.

Derslerinizin son döneminde bitirme projesi çalışmalarına başlayabilirsiniz. Bitirme projesine dilekçe ile başvuru yapılmaktadır.
Dersten kalmadığınız sürece bu 1.5 yıl içinde artı ücret ödemeyeceksiniz. (tezliye geçiş yapmak için başvuruda bulunan öğrencilerin kabul edildikleri takdirde, alesi olması, yeniden alacakları derslerin ve tez’in ücretini ödemeleri gerekmektedir.) Mali konularda bilgi almak isteyen öğrencilerimiz Sultan Caninsan ve Esen Bakal e-posta adreslerine mail atarak bilgi alabilirler.