Haberler

“Türkiye’de Bağımsız Denetimin Geleceği” paneli yapıldı

18 Mayıs 2017

Muhasebe ve Denetim Bölümümüz ve Denetim Kulübü işbirliğiyle düzenlenen “Türkiye’de Bağımsız Denetimin Geleceği” konulu panel, Tuzla Kampüsümüzde, 26 Nisan 2017 Çarşamba günü yapıldı. Panel, Doç. Dr. Murat Azaltun’un moderatörlüğünde Bağımsız Denetim Uzmanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Recep Önem, Bağımsız Denetim Uzmanları Derneği Genel Sekreteri Kemal Üstündağ, Mazars Denge Denetim Şirketi Sorumlu ortağı Aziz Murat Demirtaş, Mazars Denge Denetim Şirketi İnsan Kaynakları Müdürü Nisa Dizdar’ın katılımı ile gerçekleştirildi.

Panelin amacı, mevzuat ve piyasadaki gelişmelerin desteği ile önemi artan bağımsız denetim mesleğindeki kariyer olanaklarının öğrencilere paylaşılmasıydı. Panelle ilgili tespitlerden bazıları aşağıdaki gibi sıralanabilir:

  • Denetim mesleği dünyada ve özellikle son yıllarda Türkiye’de önemi artmaktadır. Muhasebe ve denetim eğitimi almış öğrencilere sektörde kariyer yapma fırsatları yüksektir.
  • Bağımsız denetim konusunda düzenleyici otorite olan Kamu Gözetim Kurulu ile meslek örgütü olan BADUDER’in işbirliği ile mesleğin gelişimine olumlu etki edecek projeler gerçekleştirilmektedir. BADUDER hem meslek mensuplarının hem de meslek mensubu adayı olan öğrencilerin gelişimine destek sağlamaktadır.
  • Denetim sektöründe ilk beş arasında yer alan Mazars Denge’nin başarısı nitelikli denetçileri bünyesinde bulundurmasına bağlıdır. Şirket kişisel gelişim ve sosyal sorumluluk projeleri ile çalışanlarına değer katmaktadır. Stajyerler önemli bir insan kaynağı olarak görülmektedir. Şirket performansı yüksek stajyerleri asistan olarak bünyesine katmaktadır.
  • Yüksekokulumuzdan COOPerative Learning-İşyerinde Eğitim programı çerçevesinde Ahmet Erkin Sert ve Gözde Çakar isimli öğrencimiz Mazars Denge’de çalışmaktır. Panelde yaptıkları konuşmada şirkette geçirdikleri 12 hafta boyunca ne tür tecrübe edindiklerini katılımcılarla paylaştılar.

Panelin sonunda Yüksekokul Müdürümüz Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu tarafından panelistlere kendileri adına dikilecek beş ağacı gösteren teşekkür belgeleri verildi.

Galeri