Haberler

THY pilot ihtiyacını karşılamak için Üniversitemiz ile işbirliği yaptı

03 Mayıs 2017

Üniversitemiz, THY’nin seçim sürecinde başarılı olan pilotaj öğrencilerine mezun olduktan sonra Türk Hava Yollarında pilot olarak çalışma imkanı sunuyor.

Dünyanın en büyük havayolları şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları (THY), pilot ihtiyacını karşılamak için eğitim kurumlarıyla anlaşma kararı aldı. Bu kapsamda Pilotaj programından mezun olacak öğrencilere Türk Hava Yolları’nda çalışma imkanı sunulacak. Böylece hızla gelişen bir sektör olarak öne çıkan sivil havacılığın pilot ihtiyaçlarının iç kaynaklardan temin imkanları zenginleşecek.

25 bin öğrenciye sahip Üniversitemiz ile THY, 3 Mayıs 2017 Çarşamba günü THY Genel Müdürlüğü’nde işbirliği anlaşması imzaladı. Törene Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan, Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut, İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Güner Gürsoy ve Pilotaj Bölümü Öğretim Üyemiz Yrd. Doç. Dr. Özlem İlday katıldı.

Bu işbirliği anlaşması kapsamında, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Pilotaj Bölümü öğrencilerimizden THY’nin kriterlerini karşılayanlara II. Pilot olarak çalışma imkanı sağlanacak.

Pilotaj eğitimi devam eden Okan Üniversitesi öğrencilerinden belirlenecek işe alım ve seçim kriterlerini karşılayanlar ve yapılacak sınavlarda başarılı olanlar THY’de II. Pilot adayı olma hakkını kazanacak. THY temsilcileri, Okan Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Pilotaj Bölümü öğrencilerinin eğitim süreçlerini düzenli olarak yerinde inceleyerek, yapacakları teklif ve tavsiyeler ile pilotaj programının gelişimine destek sağlayacak.

Eğitimlerini başarıyla tamamlayan mezunlar Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü onaylı pilot lisanslarını aldıktan sonra, THY tarafından yapılacak sağlık kontrollerinden geçerek ihtiyaç durumuna göre II. Pilot kadrolarında değerlendirilebilecek. Halen Okan Üniversitesi Pilotaj Bölümü’ne devam eden ve programa yeni katılacak öğrencilerin tamamı dünyanın en çok ülkesine uçuş yapan THY’nin pilot adaylığı sınav ve değerlendirmelerine katılma hakkına sahip olacak.

Türk Sivil Havacılık Mevzuatı çerçevesinde Okan Üniversitesi’nde kurulan Uçuş Eğitim Organizasyonu’nun sorumluluğunda ve pilotaj lisans eğitimi kapsamında teorik eğitimlerini alan Pilotaj Bölümü öğrencileri, Atlantik Uçuş Akademisi (AFA) bünyesinde de uçuş eğitimlerini tamamlıyor.

Galeri