Haberler

Öğretim üyelerimizden çocuklara sanal gerçeklik projesi

11 Şubat 2019
Haberler

Uygulamalı Bilimler Fakültesi Yeni Medya Bölümü Dr. Öğretim Üyemiz Semra Geçkin Onat, Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlimiz Dinçer Karaca ve Nişantaşı Üniversitesi Dr. Öğretim Üyesi Ziyad Guliyev “8. Sınıf Öğrencileri için Güvercinada Sanal Gerçeklik Projesi”ni görüşmek üzere Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı ziyaret etti.

Proje, 8. sınıf öğrencilerini hedef alıyor ve çocukların tarihi mekanları dijital ortamda tanıyıp merak etmelerini, ziyaret etmelerini amaçlıyor. İki bölümden oluşan projenin ilk aşamasında dijital tanıtım ve sanal gerçeklikle ilgi uyandırma, ikinci aşamada ise ziyaret edilen mekânda cep telefonuna yüklenecek bir aplikasyon ve VR (Virtual Reality - Sanal Gerçeklik) gözlüğü desteğiyle mekânların hikâyelerinin yaşatılması planlanıyor. Proje, oyunlaştırarak öğretme ve teknoloji kullanımına dair metodolojiler geliştirerek, sanal gerçekliğin çocukların öğrenmesindeki etkilerini incelemeyi amaçlıyor.

Projeyi oldukça gerekli ve ilgi çekici bulduğunu belirten Başkan Kayalı, Kuşadası’nın tarihi mekânlarının hikayesi olduğunu ve Kuşadası Belediyesi’nin projenin yürütülmesi için gereken her türlü desteği vereceğini ifade etti.