Haberler

Tıp Fakültemizin Beyaz Önlük Giyme Töreni

12 Eylül 2017

Tıp Fakültemizin Beyaz Önlük Giyme Töreni’nin 4’üncüsü 12 Eylül 2017 Tarihinde Tuzla Kampüsümüzde gerçekleştirildi. Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Semih Baskan 1. sınıf öğrencilerine “Hekimliğe ve hekimlik camiasına ilk adımlarınızı bugün beyaz önlük giyerek atıyorsunuz. Beyaz saflığın, temizliğin ve arınmışlığın simgesi. 2023 yılında Hipokrat andını içerek hekim olacaksınız” sözleriyle seslendi.

Açılış konuşması için sahneye çıkan Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut öğrencilerimize hekimlik mesleğinin etik değerlerine saygılı hekimler olmaları tavsiyesinde bulundu. Prof. Dr. Kut “Uluslararası bir ortamda eğitim göreceksiniz. İngilizce ve Türkçe tıp bölümlerimiz var. Yabancı öğrenci sayımız yüksek. Bu sizin için avantaj. Başka ülkelerden gelen öğrencilerle arkadaş olacaksınız” dedi.

Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan konuşmasında 26 bin öğrenciye ulaşan üniversitemizin sağlık sektöründe atılımlarını sürdürdüğünü belirterek yeni Diş Hastanemizin Tuzla Kampüsümüze 20 dakika mesafede olduğunu söyledi. Tuzla’daki Uygulama ve Araştırma Hastanemiz ve Acıbadem’deki Polikliniğimizle, Diş Hastanelerimizle sağlık alanında güçlü duruma geldiğimizi belirtti.

Mütevelli Heyet Başkanımız Okan, Tıp Fakültemizin Türkçe Bölümü’nü ve İngilizce Bölümü’nü birincilikle kazanan Merve Özyıldırım ve Nilüfer Korkmaz’a önlük giydirdi.

Galeri