Haberler

Öğrencimiz Okçuluk Şampiyonası'nda 1. oldu

25 Mayıs 2017

Fakültemiz İngilizce Tıp, Dönem I öğrencilerimizden Düşsel Gerçelman 11-13 Mayıs 2017 tarihlerinde Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen ve Denizli’de gerçekleşen “Türkiye Koç Spor Fest Üniversitelerarası Okçuluk Türkiye Şampiyonasında” 70 metre klasik dalında birincilik kazanarak bizleri gururlandırdı.

Öğrencimizin bu başarısı Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Semih Baskan başta olmak üzere tüm öğretim üyelerince düzenlenen toplantıda kutlandı ve öğrencimize ödülü takdim edildi.

Ödül takdimimiz sırasında kendisine yöneltilen sorular doğrultusunda öğrencimiz; Ataşehir-Demka Okçuluk spor kulübünde 5 yıl önce başladığı eğitimine halen devam ettiğini, okçuluğun hayatında önemli yeri olduğunu ve bu başarının “ilk bireysel birinciliği” olması nedeniyle çok mutlu olduğunu belirtti. Yarışma sırasında ve sürecinde Üniversitemiz Öğrenci Hizmetleri, Yurtlar ve Spor Müdürü Faruk Güneş’in katkı ve desteğinin kendisi için çok önemli olduğunu vurguladı. Okçuluk sporuna başlamak ve devamlılığını sağlamak için ilk önce onu sevmenin gerekli olduğunu ve fiziksel olarak kondisyon çalışıp sırt kaslarının güçlendirilmesi gerektiğini ve uzun kol boyunun kendisine avantaj sağladığını ifade etti. Beş yıl boyunca spora ayırdığı sürenin eğitim yaşantısını olumsuz etkilemediğini, kendisini rahatlattığını ve aksine sporu bıraktığı belirli aralıklarda motivasyon kaybı yaşadığını belirtti. Spor ile yaşam tarzını benimseyen başarılı öğrencimiz, okçuluğa başlamadan önce iki yıl süresince senkronize yüzme yaptığını sözlerine ekledi.

Galeri