Yan Oda’dan çıkan eserler Paslaşmalar sergisinde

05 Şubat 2019

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültemiz Paslaşmalar sergisinin 6.sını “Yan Oda” konseptinde gerçekleştiriyor. “Yan Oda” kavramı akademisyen sanatçıların sırayla birbirlerine işlerini iletmeleri ve bu üretimlere cevaben yan oda sakinlerinin 48 saat içinde bir eser üretip zincire devam etmeleri şeklinde yapıldı. Bu oyunsu konsept sonucunda Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi’nin neredeyse tüm odalarından çıkan eserler tematik bir bütünlük içerisinde görücüye çıkıyor.

Yan Oda kavramı üzerinden sanatçıların ve buna bağlı olarak odaların birbirinin işine ‘yanıt verebilmeleri’, geliştirmeleri ya da karşı durup yeni bir söz söyleyebilecekleri bir sergi oluşturuldu. Paslaşmalar üretimin ortak ve diyalog içeren bir süreç olabileceğini vurgulamayı amaçlıyor.

Paslaşmalar sergisi, Bekir Okan Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi Olympos Sergi Salonu’nda 5 Mart 2019 tarihine kadar ziyaretçilere açık olacak.