Haberler

Mimarlık Bölümümüz Kandilli Taş Kömürü Ocağındaydı

28 Şubat 2017

Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümümüz, 6. Mimari Tasarım Projesi kapsamında 18-19 Şubat 2017 tarihlerinde gerçekleştirilen teknik gezide, Zonguldak Ereğli İlçesi, Kandilli Beldesi Taş Kömürü Ocakları incelendi. Öğretim Üyelerimiz Nevbahar Atalay, Baharak Tabibi Aydal, Ahmet Öztürklevent ve Ashkan Mansouri yönetiminde yapılan bu gezi, taş kömürü ocaklarında çalışan madencilerin yaşamı ve yaşadıkları çevrenin iyileştirilmesi için önerilecek mimari projelerin yapılmasını amaçlıyordu.

Gezide aynı zamanda Kandilli Beldesi’nin zamanla terk edilerek boşalan bir belde olduğu saptandı ve projede kömür ocakları havzası ve Kandilli yerleşiminin nasıl entegre olabileceği konusunun da düşünülmesi gerektiği ortaya çıktı.

Yöredeki çalışma sürecinde Kandilli Taş Kömürü İşletmelerinin yöneticileri, çalışanları ve Kandilli Belediye Başkanı Mustafa Aydın ile görüşülerek, gereken teknik ve yerel bilgiler alındı. Madencilerin hayatına dokunan, sosyal amacı olan ve farkındalık yaratacak bu proje dersi ilk olarak Okan Üniversitesi öğrencileri ve öğretim üyeleri tarafından ele alınırken topluma ışık tutacak önerilerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Galeri