Haberler

33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi, üniversitemizde açıldı

20 Aralık 2016

33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürleri, Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizde öğrencilerin ve sanatseverlerin ziyaretine açıldı. Sergi, 29 Aralık’a kadar gezilebilecek.

Dünyanın dört bir yanından karikatürleri ve karikatüristleri uluslararası bir platformda buluşturan Aydın Doğan Vakfı tarafından 33. kez düzenlenen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması, bu yıl 68 ülkeden 752 sanatçı ve 2.521 karikatüre ev sahipliği yaptı.

33. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen karikatürlerin sergisi Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi ve Kadiköy Belediyesi Karikatür Evi’nin ardından şimdi de Tuzla Kampüsümüzdeyer alan Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Giriş Salonu’nda sergilenmeye başladı. 20 Aralık 2016 Salı günü açılan sergi, 29 Aralık’a kadar gezilebilecek.

Sergi açılışında ‘Yeni Çizgiler, Yeni Çizerler’ Karikatür ve Mizah Festivali’ne katılan öğrencilerimiz de sertifikalarını aldı. Açılışta konuşma yaparn Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut “Bu sergiye 4. kez üniversitemizde yer veriyoruz. Bu kadar itibarlı bir partnerle işbirliğini sürdürmekten mutluyuz. Bu yıl öğrencilerimiz sergi kapsamında düzenlenen atölyeye katıldılar. Umarım üniversitemiz öğrencileri arasından da başarılı çizerler çıkar” diye konuştu.

Galeri