Okan Üniversitesi

İlk Yardım Eğitim Merkezi (OKİEM)

Hakkımızda

Okan Üniversitesi İlk Yardım Eğitim Merkezi (OKİEM) Sağlık Bakanlığı ilk yardım yönetmeliği doğrultusunda denetlemelerini tamamlamış olup 06 Ocak 2013 tarihinde eğitime başlama yetkisini almıştır. Okan Üniversitesi İlk Yardım Eğitici Eğitimi Merkezi (OKİEEM) 15 Kasım 2015’te eğitime başlama yetkisi almıştır. Okan Üniversitesi İlk Yardım Eğitim Merkezi eğitimleri ilk yardım eğitmeni sertifikası olan deneyimli eğitmenler tarafından yürütülmektedir. İlk Yardım Eğitim Merkezimizin amacı; bireylere bilgi, beceri ve tutum kazandırmak ve bu doğrultuda gerekli (kaza vb.) durumlarda olaya bilinçli bir şekilde yaklaşabilen ilk yardımcılar yetiştirmektir.

Akademik ve idari olmak üzere 34 personelimizin eğitimleri tamamlanmıştır. SHMYO öğrencilerimizin temel ilk yardım eğitimleri devam etmektedir.

İlk Yardım ile ilgili Yasa ve Yönetmelikler için tıklayınız.

Eğitim Programı

Eğitim süresi: Toplam 16 saat/ 2 gün
Güncelleme eğitimi: Toplam 8 saat/1 gün

• Eğitim en az 10, en fazla 20 kişiden oluşan gruplar ile yapılır. 10 kişiye kadar 1 eğitmen ile 10 kişinin üzerindeki gruplarda iki eğitmen ile eğitim planlanır.
  • Her bir kursiyere Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış “Temel İlk Yardım Uygulamaları Eğitim Kitabı” verilmektedir.
  • Eğitimler teorik ve uygulamalı olarak sürdürülmektedir.

Temel İlk Yardım Eğitimi’nin içeriği için tıklayınız.

Kurs Tarihleri
Yeni dönem kurs kayıtlarımız için lütfen iletişime geçiniz.
Yrd. Doç. Dr. Gülzade Uysal
E-mail: gulzadeuysal@okan.edu.tr

Eğitim Kadrosu

Eğitmenler