Merkez Müdürümüz webinarda konuşmacı oldu

03 Kasım 2021

Öğrenme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürümüz Emel Koç, 2 Kasım 2021 tarihinde Coursera tarafından gerçekleştirilen 'Üniversiteler çevrimiçi öğrenmenin geleceğine nasıl öncülük ediyorlar?' konulu webinara konuşmacı olarak katıldı.

Katılımcılar, Türkiye ve Kuzey Kıbrıs üniversitelerinin temsilcileriyle dijital çağda ders içeriklerinin nasıl değiştiğini, öğrencilerinin geleceğin beklentilerini karşılamaları için piyasanın ihtiyaç duyduğu hangi yeni nesil yetkinliklerle nasıl donatılması gerektiğini tartıştı.

Toplantı kapsamında yer alan konu başlıkları;

• Mevcut eğitim algımız, teknoloji eğitim sisteminin evrilmesine nasıl yol açar? Bunun için kültürel ve evrensel boyutlarıyla neler yapılmalıdır?
• Öğrenci etkileşimini arttırmak için çevrimiçi dersler yoluyla müfredat nasıl dönüştürülebilir?
• Harmanlanmış öğrenme modeline müfredatınız ne kadar hazır?
• Üniversiteler, çevrimiçi öğrenmeyi uzun vadeli bir kaynak olarak hangi yollarla kullanabilir?
• Çevrimiçi öğrenme ve harmanlanmış öğrenme derslerin ve müfredatın uluslararasılaşması için nasıl yeni fırsatlar doğuruyor?
• Teknoloji trendleriyle güncel olan çevik bir müfredata sahip olmanın fırsatları ve zorlukları nelerdir?