Haberler

Öğrenme Merkezimiz Dijitalleşme Çağında Açık Erişim Uluslararası Sempozyumu'na katıldı

16 Eylül 2019

Öğrenme Merkezi ekibi, 12 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilen “Dijitalleşme Çağında Açık Erişim Uluslararası Sempozyumu”na katıldı. Dijitalleşme çağında ayakta kalmak için eğitimde yenilikler yaratan yurt içi ve yurt dışı birçok üniversiteden gelen akademisyenlerin olduğu sempozyumda; dijitalleşmenin yeni bir sermaye modeli olması, dünya globalleştikçe dijitalleşmenin yükseleceği, dünyanın özgürleşeceği ifade edildi. Toplumsal dönüşüm için yeni iş modelleri yaratılması gerektiği belirtildi.

Küresel iş gücü firmalarının hangi düzeyde birey istihdamı istediğini, yetenek düzeyi ile ilgili becerilerin arttırılması üzerinde çalışmalar yapılması gerektiği, böylelikle üniversite mezuniyeti sonrası işsizliğin olmayacağı anlatıldı. Üniversitelerin yenilenmesi gerektiği vurgusu yapıldı. Dijitalleşme de önemli lokomotifin, üniversiteler olduğu, dijitalleşmenin inovasyon ile birlikte dönüşmesi gerektiği vurgusu yapıldı. Üniversitelerin sadece diploma odaklı bireyler yetiştirmesinin yanı sıra girişimci, dijitale yatkın, inovasyon kavramı üzerinde uzmanlaşmış bireyler yetiştirmesi gerektiği konusuna değinildi.

Dijital dönüşüm olarak iş süreçlerinin sadece teknoloji ile ilgili olmadığı ve bireye odaklanmayı gerektiren bir süreç olduğundan bahsedildi. Dijital dönüşüm ofislerinin daha çok projeler yaparak, rozetler vererek, online ortamda kalıcı öğrenme sağlayan dijital profil yaratmak isteyen öğrencileri destekledikleri belirtilerek sempozyum sonlandırıldı.