Haberler

Üniversitemizde ilk kez online Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi finalleri laboratuvar ortamında O'Learn üzerinden gerçekleşti

10 Mayıs 2019

Galeri

İstanbul Okan Üniversitesi’nin teknolojik potansiyeli ile kendini geliştirmek isteyen kurum ya da bireylerin öğrenme edimine katkı sağlamak için Blackboard ile işbirliği yapılarak O’Learn platformu oluşturuldu. Bu kapsamda 2018-2019 Bahar Dönemi’nde online Tarih Dersi finalleri gözetmen eşliğinde, yüz yüze bilgisayar laboratuvarlarında ve mobil cihazlarda gerçekleştirildi. Sınava Tuzla ve Hasanpaşa kampüslerimizde toplam 4000 öğrenci katılım gösterdi.

O’Learn platformu ile Y ve Z kuşağı için yenilenmesi gereken eğitim sistemi ve bu eğitim sisteminin nasıl kurulabileceği ile ilgili deneyimler karma/harmanlanmış/hibrit öğrenme (blended learning) metodu kullanarak çevrimiçi (online) eğitim materyalleri ile zenginleştirilmektedir. Çevrimiçi ve yüz yüze öğretimin etkin yönlerini birleştirici bir model olan karma/harmanlanmış/hibrit öğrenme ortamları öğrenci-öğretmen, öğrenci-öğrenci etkileşimlerini büyük ölçüde artırarak hayat boyu öğrenme ortamları sunmaktadır. Bu bağlamda ise karma/harmanlanmış/hibrit öğrenmenin eşzamanlı etkinlikler – sanal sınıflar, öğrenci merkezli öğrenme, işbirliği, değerlendirme ve performans destekleyici materyaller gibi destekleyicilerinden faydalanılmaktadır.