Haberler

Microsoft Öğrenim Servisleri Etkinliği

19 Kasım 2018

Öğrenme Merkezi (O'Learn) ekibi 13 Kasım 2018 tarihinde gerçekleştirilen Microsoft Öğrenim Servisleri Etkinliği Zirvesi’ne katılım gösterdi. Zirvede, Büyük Veri, Veri Bilimi, Yapay Zeka, DevOps gibi alanlarda ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli uzman iş gücünü yetiştirmeye yönelik olarak Microsoft’un Harvard, MIT ve edX işbirliği ile geliştirdiği müfredat ve küresel geçerliliği olan sertifikasyon çözümleri tanıtıldı.

En çok tercih edilen yapay zekâ, bulut teknolojileri, veri bilimi, büyük veriler ve siber güvenlik vb. ile sağlanan eğitim içeriklerinden faydalanarak öğrencilerimizin becerilerini test eden, doğrulayan, uygulamalı olarak gerçek yaşam ortamında sunulabilecek, teşvik edici projeler üzerinde etkinlikler gerçekleştirildi.

Standartlaştırılmış işletim sistemi platformunda, çevrimiçi öğrenim içerikleri oluşturma, yayınlama ve takip sistemi geliştirilmesi, MIT ve Harward tarafından ortaklaşa hazırlanan MOOC tabanlı öğrenim sistemleri üzerinde konuşmalar gerçekleştirildi. Bulut teknolojilerinden Microsoft OpenedX sisteminin lider denetçilerinden bahsedildi. LMS sistemi üzerinden öğrenim takiplerinin yapıldığı, raporlandığı mobil erişim uygulamalarının da desteklenmesi tavsiyesi ile zirve sonlandırıldı.