Halkla İlişkiler ve Tanıtım Program Başkanımızın bildirisi

04 Kasım 2016

Makedonya Cumhuriyeti Prilep şehrinde 28-29-30 Ekim 2016 tarihleri arasında St. Kliment Ohridski Üniversitesi’nde düzenlenen Uluslararası Balkan ve Yakın Doğu Sosyal Bilimler Konferans Serisi’ne (IBANESS Konferanslar Serisi) katılan Halkla İlişkiler ve Tanıtım Program Başkanımız Öğr. Gör. Arzu Karakurt, “Dil Kirliliği: Televizyon Reklamlarında Yabancı Sözcük Kullanımı” adlı bildirisini sundu.

Reklam metinleri içerisinde kullanılan yabancı sözcüklerin sıklığına dikkat çeken Karakurt, kullanılan reklam metinleri ve sloganların dile pelesenk olması itibariyle televizyon reklamlarının etkileşim açısından başarı sağladığını aktardı. Dilin önemini ve dilin yapısal özelliklerinin kirlenmemesi gerektiğini belirten Karakurt, özellikle reklam metni yazarlarının halkı bu konuda daha bilinçli bireylere dönüştürmesi gerektiğine dikkat çekti.