Haberler

Uluslararası Buluşlar Fuarı’ndan altın madalya ile döndüler

15 Ekim 2018

Teknoloji Transfer Ofisimiz (ARPROGED) T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın onursal himayesi, Türk Patent ve Marka Kurumu'nun ev sahipliğinde, 27 - 29 Eylül 2018 tarihlerinde gerçekleştirilen İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'na 4 akademisyenimizin buluşuyla katıldı.

Fuarda, akademisyenler ve sektör profesyonellerinden oluşan 14 kişilik jüri kurulunun değerlendirmeleri sonucu TürkPatent, WIPO, IFIA özel ödülleri ile birlikte 400'e yakın buluş değerlendirildi. 211 buluşa TürkPatent Özel Ödülü, 4 IFIA Özel Ödülü, 3 WIPO Özel Ödülü, 1 Grand Prix, 40 Altın, 70 gümüş, 90 bronz madalya verildi.

Bu kapsamda, ARPROGED Direktörü ve Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Orhan Alankuş ve Ulaştırma Teknolojileri ve Akıllı Otomotiv Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkez Müdürü ve Enerji Sistemleri Mühendisliği Öğretim Üyemiz Prof. Dr. Nejat Tuncay, Bülent Erbaş, Suat Baysan ve Alperen Öz’e ait “Yenilenebilir Enerji Kapasitesi Kestirim ve Optimizasyon Sistemi” buluşu, altın madalya ödülüne layık görüldü.

Enerji sektöründe, akıllı ev, elektronik ve yazılım sektörlerinde uygulama alanına sahip bu buluş, geliştirilen yenilenebilir enerji kapasitesi kestirim ve optimizasyon sistemi sayesinde, elde edilen enerjinin en uygun koşullar için kullanılmasıyla, katma değer sağlanmasına, maliyetlerin azaltılmasına ve yenilenebilir enerjinin etkin kullanımı ile karbon salınımının azaltılmasına yol açmaktadır.