Diş Hekimliği, Tıp ve Mühendislik Fakültelerimizin 1001 TÜBİTAK Projesi kabul edildi

03 Ağustos 2018

1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı kapsamında yapılacak olan “Grafen oksit ile kaplanmış ortodontik braketlerin mine çürüğü oluşumunu önlemedeki ve adeziv kuvvetler üzerindeki etkisinin in vitro incelenmesi” konulu proje kabul edildi.

Bu proje Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Işın Ulukapı’nın önderliğinde yürütülecek. Proje İstanbul Okan Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi; Pedodonti, Oral Diagnoz ve Radyoloji ve Restoratif Diş Tedavisi Anabilim Dalları; Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı ve Mühendislik Fakültesi Genetik ve Biyomühendislik Bölümü'nden araştırmacıların bulunduğu interdisipliner bir projedir.

Projede yer alan öğretim üyelerimiz:

Prof. Dr. Işın Ulukapı Yürütücü (Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı)
Prof. Dr. Ayşe Demet Kaya Tıp Fakültesi
Prof. Dr. Haşmet Ulukapı Diş Hekimliği Fakültesi