Haberler

Üniversitemiz ve TAYSAD arasında işbirliği protokolü imzalandı

20 Temmuz 2017

Türkiye’deki tek Otomotiv Mekatroniği ve Akıllı Araçlar Yüksek Lisans Programı Okan Üniversitesi-TAYSAD (Taşıt Araçları Yan Sanayicileri Derneği) işbirliği ile başlıyor.

İşbirliği protokolü, TAYSAD üyesi kuruluşların üst düzey yöneticilerinin akademik çalışmalara destek vermesi, Okan Üniversitesi öğrencilerine staj ve yarı-zamanlı çalışma olanaklarının sağlanması, taraflar arasında ortak projelerin yürütülmesi ve üniversitemizin COOPerative Learning-İşyerinde Eğitim programına destek olunmasını içeriyor.

Protokole paralel olarak Otomotiv Mekatroniği ve Akıllı Araçlar Tezli Yüksek Lisans Programı, TAYSAD üyelerine özel indirimle Eylül 2017’de başlayacak. Bu program elektrikli araçlar, otonom araçlar gibi yeni araç teknolojilerinin yanı sıra akıllı üretim sistemleri ve Endüstri 4.0 konularını da kapsayacak. Okan Üniversitesi’nin deneyimli akademisyenlerinin yanı sıra sektörden uzmanlar da derslere destek verecekler.

Protokol, TAYSAD üyelerinin Türkiye’nin en ileri akıllı araç teknolojileri geliştirme laboratuvarına sahip olan Okan Üniversitesi laboratuvarlarından yararlanmalarına da imkan verecek.