ROBOKAN burs ve ödül dağıttı

25 Nisan 2017

Mekatronik Kulübümüz tarafından, bu yıl ikincisi düzenlenen Robot Yarışması ROBOKAN’da yarışmacılar, 21-22-23 Nisan 2017 tarihlerinde 6 kategoride rekabet etti. ROBOKAN'17’de toplamda 21 bin TL ödülün yanı sıra farklı oranlarda eğitim bursları da verildi.

Robotik alanında çalışma yapan öğrencileri bir araya getiren Okan Üniversitesi ROBOKAN Yarışması’nın ikincisi 21-22-23 2017 tarihlerinde Tuzla Kampüsümüzde gerçekleştirildi. Çizgi İzleyen, Sumo, Mini Sumo, Serbest, Labirent ve Quddicth Drone dallarında yapılan yarışmada toplamda 21 bin TL ödül dağıtıldı.

Mini Sumo kategorisinde Otakçılar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Mehmet Talha Kaygu, Sumo kategorisinde İstanbul Aydın Üniversitesi’nden Umut Meriç, Serbest Kategorisinde Celal Bayar Üniversitesi Soma Meslek Yüksekokulu’ndan Şevket Sakınç, Quddicth kategorisinde Mert Öztoprak, Çizgi İzleyen kategorisinde Kavakpınar Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Furkan Çakır, Labirent kategorisinde bireysel yarışan Eray Aktokluk birincilik kazandı. Sumo Kategorisi birincisi Umut Meriç Japonya'da düzenlenen dünyanın 1 numaralı sumo yarışması olan ALL JAPAN ROBOT SUMO TOURNAMENT'in finaline doğrudan katılma hakkı elde etti.

Ayrıca kategori birincileri arasında ödül töreninde yapılan çekilişle Serbest Kategori Birincisi Şevket Sakınç, üniversitemizden yüzde 100 burs ödülü aldı. Meslek Yüksekokulu mezunu olan Sakınç aldığı burs ile 2 yıllık eğitimini 4 yıllığa tamamlamayı planlıyor.