Yazmacılık sanatı sergisi açıldı

02 Aralık 2016

Moda Tasarımı Bölümümüz ve Tuzla Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi işbirliğiyle hayata geçirilen proje kapsamında ortaya çıkan yazmacılık sanatı sergisi “Geçmişin Geleceğini Düşlemek” 1 Aralık 2016 tarihinde Sanat, Tasarım ve Mimarlık Fakültemizin Galerisi’nde açıldı. Yazmacılık sanatı üzerine eğitim, workshop ve sergi üçlemesinden oluşan sosyal sorumluluk projesinde kaybolmakta olan yazmacılık sanatı ve el baskıcılığı çağdaş bakış açısı ve tasarımlarla günümüze taşındı, yeniden canlandırıldı. Proje ürünleri Moda Tasarımı Bölümümüzün belirlediği tasarımlara dönüştürüldü, tasarımlar Tuzlalı kadınlar tarafından dikildi.Projede Tuzlalı kadınlara bu alanda istihdam sağlandı.

Açılışta konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Şule Kut “Tuzla Belediyesi ile yerel yönetim ve üniversite işbirliğine başka yerlerde de örnek gösterilen projelerimiz var. Bu sergi de onlardan biri” dedi.