3001 Tübitak Proje Kabulü

06 Eylül 2018

Yürütücülüğünü Dr. Öğr. Üyemiz Ersin Demir’in yapacağı “Demir (III) Ftalosiyan ile modifiye edilmiş karbon pasta elektrotların geliştirilmesi, karakterizasyonu ve Fluometuron zirai ilaç tayini için elektrokimyasal sensör uygulaması” adlı proje Tübitak tarafından 3001 Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı’na kabul edildi.

Proje Konusu: Demir (III) Ftalosiyan ile karbon bazlı (grafit ve çok duvarlı nano karbon tüp) modifiye elektrotlar geliştirilmesi. Modifiye elektrotun yüzey morfolojisi taramalı elektron mikroskobu (SEM), transmisyon elektron mikroskobu (TEM), elektrokimyasal impedans spektroskopisi (EIS), X-ışını fotoelektron spektroskopisi (XPS) ve X-ışını kırınımı (XRD) yöntemleriyle aydınlatılması ve fluometuron (herbisit) zirai ilaç tayininde kullanılması.

Proje Ekibi:
Yürütücü: Dr. Öğr. Üyesi Ersin Demir (İstanbul Okan Üniversitesi)
Danışman: Prof. Dr. Recai İnam (Gazi Üniversitesi)