Tiyatro Bölümü Özel Yetenek Sınavı ön kayıt ve sınav tarihleri

19 Ağustos 2016

Okan Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü başvuruları için telefonla, web sitesinden veya Kadıköy Hasanpaşa Kampüsü’ndeki Konservatuvar’dan bilgi alınabilir.

Ön Kayıt Başvuru Tarihleri

Tiyatro Bölümü: 19 Ağustos - 1 Eylül 2016

Sınav Tarihleri

Tiyatro Bölümü:

I. Aşama: 1 Eylül 2016 Perşembe, Saat:10:00

II. Aşama: 2, 3, 4 Eylül 2016, Saat 10:00

Sınav Yeri

Okan Üniversitesi Konservatuvarı, Kadıköy (Hasanpaşa) Kampüsü

Ön Kayıt Ücreti: 100 TL

Hesap No - IBAN: TR35 0001 5001 5800 7299 6894 98 (Vakıfbank Kadıköy Şubesi)

Yurtdışından Başvuru Yapacak Adaylar için SWIFT Hesap No:TVBATR2A

Başvuru ücreti herhangi bir bankanın şubesinden ödenebilir. ATM’lerden ödeme yapılamamaktadır.

Not: 2016 yazında daha önce sınava katılmış adayların yeniden başvuru ücreti yatırmasına gerek yoktur.

Başvuru için tıklayınız.

Tiyatro Bölümü Giriş Yetenek Sınavı Seçici Jürisi:

• Öğr. Gör. Murat Karasu
  • Öğr. Gör: Atilla Şendil
  • Öğr. Gör. Levent Dönmez
  • Öğr. Gör. Hasan Şahintürk
  • Öğr. Gör. Mine Çerçi
  • Yrd. Doç. Dr. Ata Ünal
  • Öğr. Gör. Erdinç Anaz
  • Doç. Dr. Beray Selen
  • Yrd. Doç. Seta Kürkçüoğlu

Tiyatro Bölümü Giriş Yetenek Sınavı

YGS puanı en az 150 ve üzeri olan öğrenciler sınava girebilir.

Okan Üniversitesi Konservatuvarı Tiyatro Bölümü Giriş Yetenek Sınavı iki aşamalı bir seçme sınavıdır. Her iki aşamada adaylar, alanlarında uzman ve yetkin birer akademisyen / eğitmen ve profesyonel sanatçı olan seçici jüri üyeleri tarafından değerlendirilmektedir.

1.Aşama

İki bölümden oluşur.

Bu iki bölüm aynı gün içinde ve aşağıda belirtilen sırada gerçekleştirilecektir.

1. Oyunculuk ve Sahne

Bu aşamada adaylar önceden hazırladıkları parçaları sahnede sınav jürisi önünde sunacaklardır.

Bu çerçevede adayların,

• Dünya veya Türk tiyatrosunun istedikleri bir dönemi ve yazarından seçip hazırladıkları bir dram ve bir komedi parçası (monolog) oynamaları
  • Dünya veya Türk şairlerinden kendi seçmiş ve ezberlemiş oldukları bir şiiri okumaları

beklenmektedir.

Adaylara masa, sandalye gibi dekor parçası olarak kullanabilecekleri eşyalar sağlanacaktır. Ancak sahneleme için kullanacakları aksesuarları kendilerinin getirmeleri gerekmektedir.

Ayrıca adayların hazırlamış oldukları oyunların metinleri ve şiirlerle ilgili temel bilgilere sahip olmaları beklenmektedir.

2. Duyuş (Ses, Ritim ve Melodi)

Bu bölüm Ses/Melodi ve Ritim olmak üzere kendi içinde iki kısımdan oluşur. İlk kısım adayların basit ses ve melodileri duyma ve duyduklarını seslendirme, ikincisi ise kısa ritim partilerini duyma ve uygulama yetilerini ölçmeye yöneliktir.

2.Aşama

İkinci aşama hareket, duyuş ve ses, konuşma, doğaçlama, fiziksel tiyatro, oyunculuk gibi farklı atölye çalışmalarından oluşur. 3 gün boyunca bazıları yarım gün, bazıları tam gün sürecek olan atölyelerin her biri ilgili alanda uzmanlaşmış olan seçici jüri üyeleri tarafından yürütülür. Atölyeler seçimlerin sadece kısa sahne performansları ile değil, aday öğrencilerin birçok yönden daha uzun süre gözlenebildiği bir süreçle yapılabilmesine olanak tanıyacak şekilde tasarlanmıştır. Atölyelerin içerikleri ve atölye günleri içindeki sırası ikinci aşamaya katılacakların açıklanması sonrasında ilan edilir.

Seçici jüri, adaylarla her iki aşamada da, sınav sırasında ek çalışmalar yapabilir.

Gerekli Bilgiler

Sınav günü aday öğrencilerin yanında bulunması gereken evraklar:

• YGS sonuç belgesinin aslı
  • Banka dekontunun aslı ve fotokopisi
  • 2016 yazında daha önceki sınava katılmış adayların yeniden başvuru ücreti yatırmasına gerek yoktur. Bu adayların sınav günü getirmeleri gereken evraklar sadece yeni başvuru ön kayıt formu çıktısı ve nüfus cüzdanıdır.
  • Bir adet vesikalık fotoğraf (Ölçüleri: maksimum 150px X 200px, Dosya Boyutu: maks 300 KB, Dosya Türü: JPG veya PNG)
  • Ön kayıt başvuru formunuzun çıktısı
  • Nüfus cüzdanının aslı ve fotokopisi