Haberler

Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışmamızın sonuçları açıklandı

03 Mayıs 2016

“Okan Üniversitesi Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması”nın altıncısı, Pera Müzesi’nde ödüllerini dağıttı.

Altıncısı gerçekleştirilen “Okan Üniversitesi Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması”nın, ödülleri 28 Nisan 2016 Perşembe günü sahiplerini buldu. Güzel Sanatlar Fakültemizin düzenlediği yarışmanın ödül töreni Pera Müzesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Yarışmada “Belgesel“ ve “Kurmaca” kategorilerinde ödül verildi.

Belgesel dalında birinciliği Akdeniz Üniversitesi Radyo TV ve Sinema Bölümü’nden Muhammet Beyazdağ “Çirok” filmiyle alırken, Kurmaca dalında ödülün sahibi London Film School’dan Emre Kayiş oldu.

Yarışmaya başvuran filmler, ön jürinin seçiminden sonra yönetmen, sinema yazarı, oyuncu ve akademisyenlerden oluşan asıl jüri tarafından değerlendirildi. Bu yıl “Kurmaca” alanındaki jüri üyeleri oyuncu Ahu Türkpençe, akademisyen, sinema yazarı ve GSF STV Bölüm Başkanımız Yrd. Doç. Dr. Murat Tırpan, sanat yönetmeni Natali Yeres, sinema yazarı Cüneyt Cebenoyan ve yönetmen Tolga Karaçelik’ten oluşurken; “Belgesel” alanında yarışmaya katılan filmleri ise yönetmen Handan Öztürk, akademisyen, sinema yazarı ve GSF Dekanımız Prof. Dr. Bülent Vardar, yönetmen Müjgan Taner, yönetmen ve görüntü yönetmeni Turan Yavuz ve yönetmen Gürcan Keltek değerlendirdi.

Üniversitemiz, Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışması aracılığıyla, sinema eğitimi alan ya da sinemaya gönül vermiş üniversiteli gençlere, ürettikleri filmlerle kendilerini ifade edebilecekleri bir alan yaratmayı, üretimlerini paylaşmalarına olanak sağlamayı ve ödül alan filmleri desteklemeyi amaçlıyor. Yarışma ayrıca, geleceğin sinemasının yönetmenlerinin yetişmesine ve keşfedilmesine de ön ayak olmayı hedefliyor.

6. Öğrenci Filmleri Kısa Film Yarışmamızın Kurmaca ve Belgesel kategorisinin kazananları:

Kurmaca Dalında Birincilik Ödülü: London Film School’dan “ÇEVİRMEN” filmiyle EMRE KAYİŞ.
Kurmaca Dalında Jüri Özel Ödülü: Dokuz Eylül Üniversitesi Film Tasarımı Bölümü’nden “7 SANTİMETRE” filmiyle METEHAN ŞEREFLİOĞLU.
Belgesel Dalında Birincilik Ödülü: Akdeniz Üniversitesi Radyo TV ve Sinema Bölümü’nden “ÇİROK” filmiyle MUHAMMET BEYAZDAĞ.
Belgesel Dalında Jüri Özel Ödülü: Marmara Üniversitesi Radyo TV ve Sinema Bölümü Yüksek Lisans Programı’ndan “TAŞI TOPRAĞI BOZUK PARA OLAN ŞEHİR” filmiyle ORÇİN UZUN.

Galeri