Kayıt İşlemleri Hakkında

MENU

1) Üniversitenize kayıt hakkı kazandım, hangi tarihlerde kayıt yaptırabilirim?
2023 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri 28 Ağustos 1 Eylül 2023 tarihleri arasında yapılacaktır. Detaylı kayıt yerleri ve gerekli bilgilerine https://www.okan.edu.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

2) Nerelerde kayıt yaptırabilirim?
Lisans ve önlisans programlarına yerleşmiş öğrencilerimiz kayıtları Tuzla kampüsünden yaptırabilirler.

3) Üniversitenize kayıt hakkı kazandım, kayıt işlemleri için izlemem gereken yol nedir?
İki şekilde kayıt işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Birincisi YKS sonuç belgenizde yazan fakülte bazlı kayıt tarihlerine göre, gerekli evrakları temin edip üniversitemize gelerek, ikincisi ise 28 Ağustos-1 Eylül 2023 tarihleri arasında Online İlk Kayıt adresinden ön kayıt işleminizi tamamladıktan sonra e-kayıt ile kaydolmak istiyorum seçeneğini seçip, aynı alanda ilan edilen eğitim bedeli belirtilen hesap numarasına yatırmanız gerekmektedir. Bu işlem bittikten sonra www.turkiye.gov.tr adresinden e-devlet şifreniz ile giriş yaparak kesin kayıt işleminizi tamamlayabilirsiniz.

4) Elektronik kayıt ile kayıt yaptım, tekrar üniversiteye gelerek işlem yapmam ya da evrak teslim etmem gerekiyor mu?
E-devletten kesin kayıt işleminizi gerçekleştirdikten sonra üniversitemiz ilgili birimi tarafından durumunuz incelenip kaydınıza onay verilecektir. Yaklaşık 1 saat içerisinde gerekli olan entrasyon sağlandıktan sonra kayıt işleminiz onaylanacaktır. Ayrıca barkodlu kayıt evrakınızın bir örneğinin çıktısını da alabilirsiniz. Artık üniversitemize kayıt işleminizin yapıldığı anlamına gelir tekrar kayıt için üniversitemize gelmenize ve herhangi belge getirmenize gerek yoktur.

5) E-devlet şifremi nereden alabilirim?
E-devlet şifrenizi, üzerinde T.C. kimlik numaranız bulunduğu fotoğraflı bir kimlik (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) ile ibraz ederek yurt içinde PTT Merkez müdürlüklerinden veya yetkili şubelerinden alabilirsiniz.

6) Elektronik kayıt işlemi herkese açık mıdır, kimler bu alandan kayıt yaptıramaz?
Özel yetenek ve özel koşullara sahip programlara kayıt yaptırmak isteyenler, aynı anda örgün iki ön lisans programı veya iki lisans programına kayıtlı olan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı’ndan mezuniyet bilgisi sorgusunda ve erkek adaylar için Millî Savunma Bakanlığı sorgusunda engel yaşayan öğrenciler, elektronik kayıt işlemlerini yapamayacaklardır.

7) Elektronik kayıt zorunlu mudur, kayıt işlemimi üniversiteye gelerek yaptırabilir miyim?
Elektronik kayıt öğrenci için zorunlu olmayıp isteğe bağlıdır.

8) Ön kayıt işlemi nedir? Ön kayıt yapmadan kayıt yaptıramaz mıyım?
İster e-kayıt ile isterseniz üniversitemize gelerek kayıt yaptırabilirsiniz, ilk önce https://www.okan.edu.tr adresinde yer alan duyurular alanında “2023-2024 Yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Kayıtları” başlığı altında yer alan Online İlk Kayıt alanından ön kayıt formunu doldurup kaydetmeniz gerekmektedir. Eğer e-kayıt değil de üniversitemize gelerek kayıt yaptıracaksanız yanınızda ön kayıt formunuzun bir çıktı örneği ile gelmeniz gerekmektedir. Bu işlemi yapmadan geldiğiniz takdirde üniversitemizdeki kayıt işlem süreciniz uzayacaktır.

9) Üniversitenize belirtilen tarih aralıklarında kayıt yaptıramazsam daha sonra yaptırabilir miyim?
ÖSYM tarafından belirlenen tarihler aralığında kayıt yaptırmanız gerekmektedir, bu süre içerisinde başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir.

10) Üniversitenize belirtilen tarih aralıklarında kayıt yaptıramazsam ek kontenjan ile tekrar tercih yapabilir miyim?
YKS merkezî yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmişseniz, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değilsiniz. Ek yerleştirme ilk yerleştirme sonucunda hiçbir yükseköğretim kurumuna yerleşmemiş öğrenciye verilen haktır, ikinci kez kullanamazsınız.

11) Üniversitenize yerleştim fakat bütünleme \ tek dersten dolayı mezun olamadım kayıt hakkımı kullanabilecek miyim?
Kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde (28 Ağustos-1 Eylül 2023) üniversitemize geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2023 tarihine kadar ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyen adayların geçici kayıtları silinecektir.

12) Kayıt esnasında gelemezsem benim yerime yakınım kayıt işlemlerini tamamlayabilir mi?
Kayıt hakkı kazanan adayların kayıt için bizzat başvurmaları (elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Adayın kendisi olmadan kayıt yapılmayacağı gibi posta ile de kayıt yapılmayacaktır.

13) Üniversitenize yerleştim fakat aynı zamanda bir diğer üniversitede ön lisans\ lisans programlarından birinde kaydım bulunmakta, aynı anda her iki üniversitede de okuyabilir miyim?
Aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programında kayıtlı olamazsınız. Bu sebeple ne üniversitemize gelerek, ne de e-kayıt ile kayıt işlemlerini tamamlayamazsınız. Bu durumdaki öğrencilerin öncelikle kayıt tarihleri aralığında kayıtlı oldukları yüksek öğretim kurumundan ilişik kesme işlemini yaptırıp , Yöksis’deki öğrencilik durumlarının güncellemesi gerekmektedir.

14) Kayıt işlemini tamamladığımda öğrenci numaramı, sistem kullanıcı adı ve şifrelerimi nasıl alabilirim?
Kesin kayıt işlemini tamamladıktan sonra Öğrenci İşleri Yetkilisi tarafından kesin kayıt belgeniz verilecektir. Bu belgede öğrenci mail adresiniz, OİS kullanıcı adınız ve parolanız ayrıca öğrenci numaranız yer almaktadır. Öğrenci bilgi sistemine (OİS) https://ois.okan.edu.tr/ adresinden giriş yaparak ders kayıt işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

15) Daha önce bir başka yükseköğretim kurumunda almış olduğum dersler var muafiyet işlemi yapılır mı?
Daha önce bir başka yükseköğretim kurumunda almış ve başarmış olduğunuz dersleriniz varsa, kayıt olduktan en geç bir hafta içerisinde kayıt yaptırdığınız fakülte/meslek yüksekokulları fakülte sekreterine muafiyet dilekçesi ve ders içeriklerinizle birlikte başvurabilirsiniz.