Sık Sorulan Sorular

Evet, tüm Okan Üniversitesi öğrencileri (Lisans, Yüksek Lisans, Meslek Yüksekokulu öğrencileri) OPDEM hizmetlerinden ücretsiz yararlanabilir.

Zaman zaman her birey kendini stresli, kaygılı, mutsuz, karşılaştığı problemleri çözemeyecek kadar çaresiz hissedebilir. Böyle durumlarda yardım aramak çok doğaldır. Psikolojik danışma merkezine başvurarak yardım aramak o kişinin zayıf olduğunu, hasta olduğunu göstermez. Aksine sıkıntılarının farkında olmak ve bu sıkıntılarla yüzleşmek için kendini hazır hissetmek güçlülüğün göstergesidir.

Zaman zaman herkesin kendini kötü hissettiği dönemler olur. Ancak içinde bulunduğunuz olumsuz durumunuzun, aklınızı çok fazla meşgul ettiğini, hayatınızı olumsuz yönde etkilediğini, sizin için engel oluşturduğunu düşünüyor ve bu durumlarla baş etme becerilerinizi geliştirmek istiyorsanız merkezimize başvurabilirsiniz.

OPDEM’e başvurmak ve devam etmek kişinin kendi seçimidir. Ancak gelip gelmeme ile ilgili herhangi bir kararsızlık yaşıyorsanız, sadece bunu konuşmak için bile OPDEM’den bir randevu alabilirsiniz.

OPDEM’deki görüşmelere ne kadar devam edeceğiniz, sizin yardım almak istediğiniz konuya ve sizin hayatınızdaki önceliklere bağlı olarak uzman psikologla karşılıklı olarak karar vereceğiniz bir konudur. Görüşmeler 1-2 seans görüşme sonunda sonlandırılabileceği gibi 1-2 yıl sürecek uzun dönemli seanslar şeklinde de planlanabilir.