Haberler

Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan’ın İş Yaşamında 50. Yılı’nı kutladık

26 Kasım 2021

Galeri

Üniversitemiz dünyaca ünlü piyanist ve besteci Fazıl Say’ı kampüsünde ağırladı. Bundan iki yıl önce, Üniversitemizin 20’nci yılında sahneye çıkan Say bu defa Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan’ın iş yaşamındaki 50. yıl konserini verdi.

25 Kasım 2021 Perşembe günü gerçekleşen etkinlik, Bekir Okan'ın hayatını anlatan belgesel gösterimi ile başladı. Belgeselde izleyiciler Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan’ın hayatının önemli olaylarına, kilometre taşlarına tanık oldu.

Fazıl Say’ın Bekir Okan Kültür, Sanat ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdiği piyano resitaline Bekir Okan’ın iş dünyasından arkadaşları, öğrencilerimiz ve çalışanlarımız katıldı.

“Değerli sanatçımız Fazıl Say’ı Üniversitemizin 20. yıl kutlamasında yine bu sahnede ağırlamıştık. İş hayatımda 50. yıl konserini de Sayın Say’ın vermesi benim için bir gurur” diyen Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan konuşmasında iş hayatındaki 50 yılda başardıklarını paylaştı: “50 yılda gıdadan inşaata, tekstilden turizme Türkiye ve Kazakistan’da milyar dolar değerinde yatırımlar yaptım. Türkiye’ye ilk “her şey dahil” tatil köyü konseptini getirdim. 1971’de eğitime ilk yatırımımı yaparak memleketim Gaziantep’te ilk dershaneyi açtım. Bugün 20 bin aşkın öğrencisi olan İstanbul Okan Üniversitesi’ni 1999 yılında kurdum. Ardından Okan Koleji geldi. 3 Üniversite hastanesini ve 1 polikliniği sağlık sektörüne kazandırdım”.

Fazıl Say’a konserin ardından plaketini Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan takdim etti. Fazıl Say “Bekir Okan’ı hem konseri verdiğim Kültür ve Kongre Merkezi için hem de üniversite için kutluyorum. İyi ki bu aydınlık üniversiteyi kurmuş. Bir 50 yıl daha yaşam diliyorum kendisine” dedi.