Haberler

2021-2022 Akademik Yılı Açılış Törenimizi gerçekleştirdik

04 Ekim 2021

“İş yaşamına en yakın üniversite” vizyonuyla çalışmalarını sürdüren Üniversitemiz, 4 Ekim 2021 Pazartesi günü Tuzla Kampüsümüzde düzenlenen törenle 2021-2022 Akademik Yılı’na merhaba dedi. Eğitim ateşinin yakılması ve açılış konuşmaları ile başlayan program, Tiyatro Bölümü Öğretim Görevlimiz usta tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Akpınar’ın verdiği Açılış Dersi ile devam etti. Akpınar öğrencilerle “Bir Duayenden Gençlere Tavsiyeler” başlığı altında 80 yıllık yaşamındaki hayat tecrübelerini paylaştı.

Açılış konuşmasında Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan İstanbul Okan Üniversitesi’nin ilklerinden ve farklılıklarından bahsetti. “İlk kez Girişimcilik Dersi’ni, Happy Life Programı’nı ve Kariyer ve Yaşam Dersleri’ni başlatan üniversiteyiz. Uzun bir aradan sonra yüz yüze eğitime geçmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sizi çok özledik. Üniversitenize tekrar hoş geldiniz” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Koçak konuşmasında üniversite eğitiminin amacı gençleri sosyal açıdan da donatmak olmalı derken gençlere tavsiye de verdi: “Derslerinize zaman ayırdığınız kadar öğrenci kulüplerine, etkinliklere ve kendinizi keşfetmeye de zaman ayırın. Bu güzel kampüsü doyasıya yaşayın.”

Açılış programı Konservatuvarımızın verdiği dinletinin ardından öğrenci oryantasyonları ile sona erdi.

Galeri