Haberler

Büyük Buluşma’da aday öğrencileri ağırladık

09 Ağustos 2021

Tuzla Kampüsümüzde düzenlen Büyük Buluşma’da üniversite adaylarıyla bir araya geldik. Adaylar tercih edecekleri bölümler hakkında bilgi aldı. Aday İlişkileri Müdürümüz Servet Gülsün Şirin moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Ezber Bozan Tercih” panelinde ise tercihin usta isimleri Salim Ünsal, Cihan Yeşilyurt, Alparslan Dartan ve Onur Soğuk tercih yaparken dikkat edilecekleri paylaştı.

Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Koçak açılış konuşmasında geleceğin dünyasına ayak uydurmanın 1 dil değil, 2 dil bilmekten geçtiği hatırlatmasını yaptı: “İstanbul Okan Üniversitesi, öğrencilerini iyi bir yabancı dil eğitimiyle geleceğe hazırlarken, İngilizcenin yanında, dünya ekonomisi ve siyasetinde ağırlıkları hissedilen ülke dillerinden Çince, Almanca, Arapça ve Rusçayı da öğretiyor. Üniversitemizde Konfüçyus ve Puşkin Enstitülerimiz de var.”

Mütevelli Heyet Başkanımız Bekir Okan ise tercih yapacak öğrencilere kampüs üniversitesi olan üniversiteleri ve iş dünyası ile yakın ilişkileri olan üniversiteleri seçmeleri konusunda tavsiyede bulundu. Bekir Okan “Üniversitemiz İş Yaşamına Hazırlık Programı ile birinci sınıftan başlayarak işletmelerde staj yapma olanağı sağlanıyor. Mezun olmadan iş yaşamını tanıyan öğrenciler, tecrübe kazanıp iş hayatına hazırlıklı hale geliyor” diye konuştu. Ayrıca Girişimcilik Dersi ve Happy Life gibi üniversitenin Türk yükseköğretim hayatına kattığımız yeniliklerden söz etti.

“Ezber Bozan Tercih” panelinde konuşan Alparslan Dartan üniversite ve meslek seçmenin eş seçmek kadar mühim olduğunu ifade ederken bir yere yerleşeyim düşüncesinin yanlış olduğunu söyledi: “Doğru olan, yapabileceğim ve mutlu olacağım bir alanı seçmeliyim düşüncesi.” Salim Ünsal 2021’nin, barajı geçen öğrenciler için tercihin en iyi, en şanslı yılı olduğunun altını çizdi. “Tercih yapmak bu yılki öğrenciler için daha kolay olacak” dedi.

Cihan Yeşilyurt puan barajının pandemi nedeniyle 170’in bile altında olması gerekirken 180’de kalmasının pek çok üniversitede kontenjan boşluğu yaratacağını anlattı. Onur Soğuk ise öğrenci ve velilerin, öğrencinin mezun olduğu yılda oluşacak koşulları hesap ederek tercih yapması gerektiğini söyledi.

Galeri