Haberler

O’SIG Klinik Kongresi’ne Üniversitemiz ev sahipliği yaptı

14 Şubat 2020

8-9 Şubat 2020 tarihlerinde O’SIG tarafından düzenlenen ve Üniversitemizin ev sahipliğini yaptığı 1. O’SIG Klinik Kongresi gerçekleştirildi. Bu sene ilki düzenlenmiş olan bu kongreye çeşitli illerden gelen 432 Tıp Fakültesi öğrencisi katıldı.

Kongrenin ilk günü Tıp Fakültesi Dekanımız ve O’SIG danışmanı olan Prof. Dr. Semih Baskan’ın konuşmasıyla başladı. Açılış konuşmasının ardından Prof. Dr. Abut Kebudi tarafından onkoplastik meme cerrahisi, Prof. Dr. Gürsel Yıldız ve Dr. Öğretim Üyesi Abdülcabbar Kartal tarafından böbrek nakli paneli, Prof. Dr. Semih Baskan tarafından Türkiye’de ilk yapay kalp nakli hikâyesi sunuldu. Öğleden sonraki oturumda ise Prof. Dr. Koray Acarlı tarafından karaciğer nakli konferansı ve Dr. Öğretim Üyesi Taner Kıvılcım tarafından tiroid nodüllerine cerrahi yaklaşım konferansı ile Prof. Dr. Aydın Gözü tarafından vücut estetiği konulu sunum gerçekleştirildi.

Kongrenin 2. günü ise ve Dr. Öğretim Üyesi Ömer Faruk Ünverdi tarafından mikrocerrahi paneli, Doç. Dr. Atilla Yılmaz tarafından nöromodülasyon ve derin beyin paneli, Prof. Dr. Sedat Dalbayrak tarafından omurga cerrahisi konferansı, Dr. Öğretim Üyesi Başak BOSTANCI tarafından göz hastalıklarına cerrahi yaklaşım konferansı ve Prof. Dr. Denyan Mansuroğlu tarafından yapay kalp nakli konferansıyla birincisi gerçekleştirilen O’SIG Klinik Kongresi sona erdi.

O’SIG nedir?
Açılımı Okan Surgery Interest Gurup olan bu topluluk 2 Mayıs 2019 tarihinde Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Semih Baskan’ın danışmanlığıyla Amerikan Cerrahlar Koleji’nin en genç üyesi olan Tıp Fakültesi 3. Sınıf öğrencimiz Hasib Samadi tarafından kurulan Türkiye’nin ilk öğrenci cerrahi topluluğudur. Çeşitli tıbbı web siteler, dernekler ve yurtdışı öğrenci cerrahi toplulukları ile anlaşması olan O’SIG öğrencilerimize özel indirimler ve yurtdışı staj imkânları sunacak.

Galeri